Antitrust is een van de vele problemen die Google-lobbyisten bezig houden


Klobuchar, wiens vader een krantencolumnist was, sponsorde een rekening wie vorderde uit het gerechtspanel in september om het vermogen van lokale media om met Google en Facebook te onderhandelen over meer advertentie-inkomsten te verbeteren.

Banden tussen lobbyisten en Portman

Google heeft gelobbyd voor dit wetsvoorstel en meer dan 40 andere in het Huis en de Senaat, met onderwerpen variërend van kunstmatige intelligentie tot diversiteit op de werkplek tussen oktober en december, volgens de meeste recent verslag aan het Congres zoals vereist door de Lobbying Disclosure Act. Het eerste aangehaalde onderwerp, op de tweede pagina van het 19 pagina’s tellende rapport, was ‘regulering van online advertenties’. Andere kwesties waren “regulering en antitrustwetgeving, nationaal en internationaal” en “openheid en concurrentie in online diensten en apparaten”.

Hoewel Mark Isakowitz momenteel niet geregistreerd staat als lobbyist, geeft hij leiding aan Amerikaanse overheidszaken en het openbare beleid van bedrijven. Hij kwam in 2019 bij Google, nadat hij de stafchef van Sen was. Rob Portman, een Republikein uit Ohio die eerder dit jaar met pensioen ging. Isakowitz was daarvoor al heel lang lobbyist en werkte jarenlang in de lobbywinkel die voorheen bekend stond als Fierce, Isakowitz en Blalock (nu Fierce Government Relations).

Karan Bhatia, voormalig plaatsvervangend handelsvertegenwoordiger van de VS tijdens de regering van George W. Bush, ook toen Portman als handelsvertegenwoordiger van de VS diende, is Google’s wereldwijde hoofd van regeringszaken en openbaar beleid.

Google inside-lobbyist Seth Webb, die voor Republikeinen heeft gewerkt, waaronder Portman op Capitol Hill en de contactpersoon is bij de laatste lobbyaanvraag van Google, reageerde niet op een verzoek om commentaar. Het persteam van Google reageerde ook niet op een e-mailverzoek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *