Dating app achtergrond- en identiteitscontroles onder de loep genomen om misbruik te beteugelen | Internet beveiliging


Achtergrondcontroles en identiteitsverificatiesystemen in dating-apps zijn enkele van de maatregelen die worden overwogen nu regeringen in het hele land worstelen met hoe ze mensen kunnen beschermen terwijl ze online naar liefde zoeken.

De strategieën werden woensdag besproken door ministers, slachtoffer-overlevenden, autoriteiten en technologiebedrijven tijdens de National Dating App Roundtables in Sydney.

Federale minister van Communicatie, Michelle Rowland, zei dat het een “belangrijke eerste stap” was, waarmee de discussie over mogelijke veranderingen op de langere termijn, zoals achtergrondcontroles voor app-gebruikers, werd gesignaleerd.

“Niemand van ons onderschat de complexe problemen rond privacy, gebruikersbeveiliging, gegevensverzameling en -beheer”, zei ze.

“Er is geen enkele wet die dit probleem zal oplossen.”

“Veel gevallen van misbruik worden gepleegd door mensen zonder strafblad of veroordeling… en daarom concentreerde de discussie zich ook op wat er gedaan kan worden om respectvolle online interacties aan te moedigen.”

Dating-apps zijn ook gewaarschuwd door e-Security Commissioner Julie Inman Grant, die waarschuwde dat geen enkele aan haar beveiligingsnormen voldeed en dat ze grote verbeteringen moesten aanbrengen, anders zouden ze een verplichte code krijgen.

Ze zei dat de platforms transparant moesten zijn over het aantal mensen dat werd misbruikt, zodat de regering de omvang van het probleem kon begrijpen.

“Ik zou het aan niemand vertellen [app] voldoet aan al deze normen, ‘zei ze.

De commissaris zou alle platforms berichten sturen waarin meer gegevensuitwisseling, samenwerking tussen platforms op het gebied van beveiligingsmaatregelen en routekaarten nodig zijn voor hoe ze van plan zijn om te gaan met gebruikers die opnieuw op apps verschijnen en opnieuw in overtreding zijn.

“Als ik geen volledige transparantie krijg, heb ik de macht van wettelijke dwang die ik kan gebruiken”, zei ze.

Rowland zei dat de afhandeling van klachten door de apps een belangrijk punt van zorg was.

“We hebben de industrie nodig om haar acties, transparantie en verantwoordelijkheid te verbeteren in hoe zij reageert op klachten van consumenten”, zei ze.

Federale minister van Sociale Zaken Amanda Rishworth zei dat mensen met ervaringen van misbruik en geweld via apps centraal moeten staan ​​in discussies om de daders te arresteren.

“Er moet een proactieve reactie komen, waarbij de daders en degenen die de misstanden begaan, ter verantwoording worden geroepen”, zei Rishworth.

Teach Us Consent-oprichter Chanel Contos riep datingapp-bedrijven op om te investeren in voorlichting aan het publiek over respectvolle relaties en toestemming.

Federale, staats- en territoriale procureurs-generaal zullen nu worden gevraagd om de problemen te herzien en de strafrechtelijke reactie als een prioriteit te beschouwen.

De vergadering van woensdag werd bijeengeroepen als reactie op het groeiende aantal mensen dat online dating-apps gebruikt en een overeenkomstige toename van aanvallen en misbruik.

Uit een recent onderzoek van het Australian Institute of Criminology bleek dat driekwart van de respondenten de afgelopen vijf jaar te maken had gehad met seksueel geweld op dating-apps.

Het moederbedrijf van Tinder, Match, heeft beloofd samen te werken met de Australische autoriteiten om de veiligheid van gebruikers te verbeteren met behulp van technologie binnen het platform, en zegt dat het “gefocust is op veiligheid bij alles wat we doen”.

Een woordvoerder van Bumble zei dat het bedrijf ernaar uitkijkt om met anderen samen te werken om de veiligheid voor vrouwen op en buiten het platform te verbeteren.

“Elk geval van geweld, intimidatie of misbruik is onaanvaardbaar voor ons en we aarzelen niet om daders permanent van ons platform te verwijderen”, aldus de woordvoerder. “We hebben een wetshandhavingsportaal om het gemakkelijker te maken om toegang te krijgen tot gegevens voor onderzoeksdoeleinden. We zullen zelfs actie ondernemen tegen daders van gedragingen die aan ons zijn gemeld en die zich in andere apps hebben voorgedaan. “

  • In Australië de crisishulpdienst veiligheid touw is 13 11 14 en nationaal adviesbureau huiselijk geweld is op 1800 737 732. In het VK zijn Samaritanen bereikbaar op het gratis nummer 116 123 en de hulplijn huiselijk geweld is 0808 2000 247. In de Verenigde Staten is de hotline voor zelfmoordpreventie 1-800-273-8255 en de hotline voor huiselijk geweld 1-800-799-SAFE (7233). Andere internationale hulplijnen zijn te vinden via www.befrienders.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *