De blanke nationalist Nick Fuentes wordt opnieuw van Twitter verbannen


Nick Fuentes met een Make America Great Again-hoed voor een America First-vlag.

De 24-jarige blanke supremacist Nick Fuentes stond centraal in verschillende extreemrechtse campagnes, waaronder meerdere bijeenkomsten om de diefstal te stoppen. Zijn online fangroep heeft verschillende digitale intimidatiecampagnes gevoerd tegen critici.
Foto:: Nieuws van Nicole Hester/Ann Arbor (VADER:)

Slechts een dag nadat hij weer actief was op Twitter dankzij de algemene gratie van eigenaar Elon Musk voor haatdragende persona’s, is de blanke nationalist en antisemiet Nick Fuentes weer van het platform getrapt.

Twitter: Fuentes hersteld dinsdag zonder: kennisgeving of fanfare. Fuentes staat bekend om zijn live-uitzendingen waarin hij Adolf Hitler prijst, de Holocaust ontkent en promoot grote vervangingstheorie, terwijl hij klaagde over het feit dat reguliere conservatieven zijn haatpolitiek niet genoeg hebben omarmd. De: hoedenmaker: kreeg nog meer bekendheid online zoals het werd gezien buitenspeler van in ongenade gevallen rapper Ye:, voorheen Kanye West. Zijn fans, een gemeenschap genaamd “groypers”, verspreidden zijn berichten op sociale media, ook al was Fuentes verbannen van de meeste grote platforms.

Nadat hij zijn account had hersteld, plaatste Fuentes niet veel op zijn hoofdprofiel gedurende de paar uur dat hij actief was. Echter, Hannah Gais, senior onderzoeker bij het Southern Poverty Law Center, schreef dat Fuentes van de ene op de andere dag een Twitter-ruimte had gehost waar hij zowel Hitler als de nationale terrorist Ted Kaczynski, ook bekend als de unabomber, prees.

Twitter heeft geen verklaring afgelegd over het herstellen of verbannen van Fuentes of andere extreemrechtse accounts. Gizmodo heeft contact opgenomen met het bedrijf voor commentaar, maar aangezien het platform geen communicatieteam meer heeft, zullen we waarschijnlijk niets meer horen.

De fout van Fuentes was: gaat meteen: in zijn blank nationalisme. Andere neonazi’s: hielden hun rekeningen bij lang nadat het door Musk beheerde platform ze de afgelopen maanden had hersteld. Stop de Steal-organisator en collega far-Ook de rechtse persoonlijkheid Ali Alexander kreeg woensdag een ban op zijn account. Alexanders account werd eerder deze maand hersteld.

Andere ver-de goede accounts op Twitter zijn al begonnen te klauteren om de profielen van Fuentes en Alexander te herstellen. Fuentes ging zelf naar zijn eigen afgezonderde gemeenschap op Telegram om te vragen om ook zijn account terug te krijgen. Musk staat bekend om: neem direct advies van mensen aan de rechterkant, zoals complotschrijver Andy Ngo, over welke accounts je moet verbannen. Dit omvatte antifascistische geleerden en anderen die uitgebreid hebben gerapporteerd over de extreem-Rechtsaf.

Er is een vlaag van haatzaaiende uitlatingen op Twitter sinds Musk aantrad, die: onderzoekers hebben het gekoppeld aan voorbeelden uit de echte wereld van geweld. Woensdag sloot een groep Duits-Joodse studenten zich aan bij de anti-haatzaaiende organisatie HateAID diende een klacht in tegen Twitter op dinsdag en klaagde dat het bedrijf er niet in was geslaagd antisemitische inhoud te verwijderen. De groepen beweren dat ze het wettelijke recht hebben om Twitter te dwingen te voldoen aan zijn eigen algemene voorwaarden tegen het toestaan ​​van haatzaaiende uitlatingen op het platform.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

potatoe peeler -

personel sağlık

potatoe peeler -

personel sağlık