De Freedom Caucus is een klein onderdeel van de House GOP, maar zal het gezicht zijnOpmerking

We weten nog steeds niet precies wat Kevin McCarthy de extreemrechtse House Freedom Caucus beloofde om zijn presidentiële bod eerder deze maand te redden, aangezien McCarthy weigerde details te geven.

Maar wat die deal ook inhoudt, het is overduidelijk geworden dat de caucus de komende twee jaar een buitensporige rol zal spelen in de machtigste en waarschijnlijk belangrijkste commissies.

We hebben gedeelde controle over Washington en een kleine GOP-meerderheid in het Huis; het zal voor McCarthy moeilijk zijn om met de Democraten samen te werken, ook al zou hij dat willen. Het is dus geen geheim dat de belangrijkste acties die het Huis zal ondernemen waarschijnlijk zullen zijn om te blokkeren wat de Democraten willen met betrekking tot zaken als het schuldenplafond en het uitvoeren van onderzoeken.

Door de nieuwe opdrachten van de GOP-commissie kan extreemrechts het schip op beide fronten leiden. Deze posities gaven de Freedom Caucus en zijn bondgenoten ook veel macht om te voorkomen dat nog meer gematigde Republikeinen het stuur zouden overnemen.

Hoewel er geen officiële lijst is van House Freedom Caucus-leden, bevatten ze wel ongeveer een vijfde van de GOP-conferentie van 222 leden.

Maar van de commissies die waarschijnlijk nieuws zullen halen door de Biden-administratie te onderzoeken en te monitoren, is hun aandeel veel groter:

  • In de House Oversight Committee – de commissie die de afgelopen tien jaar de aanklacht heeft geleid om de regering-Obama te onderzoeken – zit 38% van de GOP-leden in de Freedom Caucus.
  • In de House Judiciary Committee en de nieuwe speciale coronavirus-subcommissie vormen zij 44% van de commissie.
  • En over de nieuwe selecte subcommissie over de “militarisering van de federale regering” – die vermeende misbruiken van de federale autoriteit zal onderzoeken, ook met betrekking tot bedrijven uit de particuliere sector – vormen zij de helft (50%) van de 12 GOP-leden van de commissie.

Hun hoorzittingen zullen waarschijnlijk de komende twee jaar publiekelijk worden uitgezonden, en de vertegenwoordiging van de Freedom Caucus in deze commissies is ongeveer het dubbele van wat het is in het Huis als geheel. En dat betekent dat die leden de Republikeinen zullen zijn die veel Amerikanen het beste zullen kennen.

De Freedom Caucus was tijdens het laatste congres ook oververtegenwoordigd in de rechterlijke macht en commissies van toezicht. (Een assistent van voormalig voorzitter Paul D. Ryan zei onlangs dat toezicht onder Ryan werd behandeld als “een stortplaats voor onze minder serieuze leden.”) er zijn meer vertegenwoordigers toegevoegd aan het controlepaneel. Marjorie Taylor Greene (R-Ga.), Lauren Boebert (R-Colo.), Paul A. Gosar (R-Arizona) en Scott Perry (R-Pa.).

En de twee nieuw gecreëerde panels, inclusief McCarthy-leden dinsdag aangekondigdhebben een nog diepere bank van Freedom Caucus-leden.

Misschien nog belangrijker is wat McCarthy aan de Rules Committee gaf – die eigenlijk verantwoordelijk is voor wat de House-verdieping bereikt. Het is dus algemeen beschouwd als de machtigste commissie en zit bijna altijd vol met leden die loyaal zijn aan de spreker.

Maar wat we nu zien is daar verre van.

Slechts twee van de negen GOP-leden van de commissie maken deel uit van de Freedom Caucus. Maar beide – vertegenwoordigers. Ralph Norman (RS.C.) en Chip Roy (R-Tex.) – stemden oorspronkelijk tegen McCarthy voor president (wat de meeste leden van de Freedom Caucus nooit deden). En dit duo omvat niet Rep. Thomas Massie (R-Ky.), die niet in de Freedom Caucus zit, maar in het algemeen wel een van de grootste doornen in het oog van de GOP-leiding.

Massie heeft het inderdaad al over een blok vormen met de twee leden van de Freedom Caucus. (Hij houdt vol dat hij er niet is om wetgeving tegen te houden, maar om McCarthy aan zijn beloften te houden.)

Omdat de commissie 13 leden heeft, helpt het McCarthy om op betrouwbare wijze zeven stemmen in zijn hoek te hebben. Maar hij deed duidelijk afstand van dit soort meerderheid.

Een blok met Massie zou effectief kunnen dwarsbomen wat de andere zes Republikeinen willen doen, als het wordt gecombineerd met de vier Democraten in het panel. Zoals het er nu uitziet, als het driekoppige blok tegen McCarthy’s kant stemt over een kwestie, zou het ten minste één democratische stem moeten krijgen om het te omzeilen.

En dat zou een recept zijn voor een nieuwe botsing tussen McCarthy en hard-rechts die zich deze maand nauwelijks had aangemeld om hem aan het praten te krijgen. (De Freedom Caucus won ook een concessie op het gebied van huisregels, waardoor een enkel lid een stemming kon forceren om McCarthy af te zetten als president.)

Wat zijn de implicaties als deze leden centraal staan? Freedom Caucus-leden staan ​​​​scherp rechts van de rest van de GOP-conferentie, volgens naar DW-NOMINATE-scoresen het omvatte elk van de 10 leden die zich tijdens het 117e congres uiterst rechts in het hele huis bevonden.

Het bestaat ook voor ongeveer 90% uit leden die tegen het accepteren van de verkiezingsuitslag van 2020 hebben gestemd.Sommige leden hebben ongegronde en valse complottheorieën gepromoot, niet alleen over de verkiezingen, maar ook over zaken als QAnon. Democraten en een handvol Republikeinen verwijderden Greene en Gosar afgelopen congres uit hun commissies nadat ze beiden het idee van geweld tegen Democraten hadden gepromoot.

En in sommige gevallen hebben de complottheorieën betrekking op de zaken die hun commissies zullen behandelen. Kort voordat hij werd aangesteld coronavirus selecte subcommissieGreene heeft de afgelopen weken ongegrond gespeculeerd over de ineenstorting van Buffalo Bills-speler Damar Hamlin en de Dood van “Diamant” diamant en zijde worden op de een of andere manier in verband gebracht met het vaccin.

Greene vierde dinsdag dat ze op het panel stond door te zeggen dat ze zou aandringen op de “waarheid” over vaccins. Ze zal nu een veel groter platform hebben om haar eigen versie van ‘de waarheid’ en hoe die te vinden te promoten – net zoals veel van haar meer extreme tijdgenoten in de Freedom Caucus.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *