De langetermijncontracten van Chelsea FC zetten de UEFA ertoe aan de Financial Fair Play-regels te wijzigenThe Blues hebben meer dan 420 miljoen pond uitgegeven aan nieuwe spelers sinds de zomerovername door Todd Boehly en Clearlake Capital, inclusief een recorduitgave in de zomer en de komst van 88,5 miljoen pond van Mykhailo Mudryk van Shakhtar Donetsk.

Mudryk heeft een opmerkelijk en recordbrekend contract van acht en een half jaar getekend, wat betekent dat de buitenspeler Chelsea iets meer dan £ 10 miljoen per seizoen zal kosten, aangezien ze de vergoeding over de looptijd van zijn contract ‘afschrijven’.

De UEFA, het bestuursorgaan van het Europese voetbal, stelt nu naar verwachting een limiet van vijf jaar vast waarover een transfersom mag worden gespreid.

Chelsea kan nog steeds een contract voor langere tijd aanbieden vanwege de Britse regelgeving, maar de vergoeding moet binnen de eerste vijf jaar worden betaald.

Benoit Badiashile en David Datro Fofana, die in januari arriveerden, tekenden eerder deze maand allebei een contract voor zes en een half jaar en Noni Madueke tekende een contract voor zeven en een half jaar. contract voor een jaar en Marc Cucurella sloot zich aan bij een contract van zes jaar.

Het is duidelijk dat de nieuwe eigenaren denken dat ze manieren hebben gevonden om met het systeem te “spelen”, door op nieuwe manieren geld uit te geven door lessen te trekken uit Amerikaanse sporten.

Zelfs na de vermeende boekhoudtruc zou Chelsea nog steeds onder de huidige FFP-regels van de UEFA kunnen vallen voordat ze worden gewijzigd. The Blues staan ​​momenteel op een bestedingslijst en dreigen enorme inkomsten te verliezen terwijl ze worstelen om zich te kwalificeren voor de Champions League.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *