Dem Lawmaker, gestimuleerd door de diepe zakken van SBF, roept nu op tot crypto


Democratische vertegenwoordiger. Jesús “Chuy” Garcia uit Illinois, die meer dan $ 150.000 aan directe en indirecte steun ontving van de in ongenade gevallen voormalige crypto-CEO en democratische donor Sam Bankman-Fried, riep op tot meer regulering van de crypto-industrie in een opiniestuk dat dinsdag in The Hill werd gepubliceerd.

Garcia, die deel uitmaakt van de House Financial Services Committee – de House-commissie die verantwoordelijk is voor het toezicht op de crypto-industrie – riep beleidsmakers op om de crypto-industrie te dwingen zich aan de bestaande regels te houden door financiële diensten te beschouwen, met het argument dat de “overgrote meerderheid” van crypto-activa moeten worden beschouwd als effecten, in overeenstemming met de regels en voorschriften die zijn geïmplementeerd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, in de heuvel redactioneel. Bankman-Fried, die momenteel in afwachting is van zijn proces wegens beschuldigingen dat hij en andere leidinggevenden bij crypto-uitwisseling FTX miljarden van klanten hebben gestolen om illegale huizen en politieke donaties te financieren, schonk $ 2.900 $ rechtstreeks aan Rep. Garcia, terwijl zijn Protect Our Future PAC $ 151.420 aan onafhankelijke uitgaven besteedde om Garcia’s kandidatuur voor het vierde district van Illinois te ondersteunen, ondanks het feit dat hij zonder tegenstand in de Democratische voorverkiezingen zat, Daarom bij de Chicago Tribune.

Het zittende congreslid zou de algemene verkiezingen winnen met 68% van de stemmen, voordat hij een campagne voor burgemeester van Chicago lanceerde, meldde de Tribune. Garcia werd in het hoofdartikel vergezeld door Rep. Stephen Lynch uit Massachusetts, die van geen van beide donaties lijkt te hebben ontvangen Bankman gebakken of de invloed ervan Bescherm onze toekomstige PACDat blijkt uit gegevens van de Federale Verkiezingscommissie.

WASHINGTON, DC – 08 DECEMBER: Congreslid Chuy Garcia spreekt op een persconferentie gehouden door luchthavenpersoneel en SEIU-leden om het Congres op te roepen de ‘Good Jobs Act for Good Airports’ op Capitol Hill op 8 december 2022 in Washington, DC goed te keuren. (Foto door Jemal Countess/Getty Images voor SEIU)

“Deze meltdowns hebben investeerders triljoenen gekost en onevenredig veel pijn gedaan aan investeerders met een laag inkomen, Latino, zwarte en beginnende investeerders”, schreven Garcia en Lynch in Hill’s opiniestuk. “Om een ​​nieuwe meltdown te voorkomen, moeten bedrijven die cryptocurrencies, crypto-uitwisselingen en andere relevante bedrijven uitgeven, voldoen aan de bestaande effectenwetten, waaronder bewezen bepalingen die ervoor zorgen dat investeerders en markten worden beschermd tegen slechte actoren.”

Garcia gedoneerd aan overeenkomend met $ 2.900 aan liefdadigheid nadat het Bankman-Fried-schandaal in november uitbrak, en zijn woordvoerder van de burgemeesterscampagne zei dat hij “een groot voorstander is geweest van de regulering van speculatieve industrieën, waaronder de cryptografie”, aldus de Tribune. De vertrekkende burgemeester van Chicago, Lori Lightfoot, heeft zich gericht op Garcia’s banden met Bankman-Fried, met campagneverklaringen die de aandacht vestigen op het feit dat Garcia aanzienlijke steun kreeg ondanks het feit dat hij deelnam aan een voorverkiezing zonder tegenstand.

De democratische wetgever is ook in verband gebracht met een zaak waarbij voormalig Illinois House Speaker Michael Madigan betrokken was – die afgelopen maart werd aangeklaagd als onderdeel van een federale corruptie onderzoek – volgens de Chicago Tribune geïdentificeerd hem als congreslid genoemd door Madigan in een telefoongesprek met een assistent. Tijdens dat telefoongesprek bespraken de twee mannen de benoeming van Juan Ochoa, Garcia’s assistent, in de raad van bestuur van energiebedrijf ComEd.

Garcia is niet beschuldigd van wangedrag en hij vertelde de Tribune dat hij niet betrokken was bij het onderzoek. Madigan steunde Garcia eerder in 2016, en Garcia steunde op zijn beurt Madigan in 2018 toen hij werd beschuldigd van seksuele intimidatie. Daarom naar de politiek.

Het kantoor van de vertegenwoordiger. Garcia reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar van de Daily Caller News Foundation.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Neem voor vragen over onze richtlijnen of samenwerking met ons contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *