Democraten hameren op Republikeins plan om nationale omzetbelasting op te leggen en IRS af te schaffenOpmerking

Democraten grijpen een Republikeins voorstel aan om een ​​nationale omzetbelasting op te leggen en de Internal Revenue Service af te schaffen als stok tegen de GOP, ook al heeft het wetsvoorstel weinig fans, zelfs niet onder Republikeinse wetgevers.

De Wet op belastingrechtvaardigheid, gesponsord door Rep. Earl L. “Buddy” Carter (R-Ga.) En geïntroduceerd deze maand, zou inkomsten-, loon-, landgoed- en schenkingsrechten schrappen en in plaats daarvan een nationale omzetbelasting van 23% opleggen. Het zou ook de IRS-financiering na het fiscale jaar 2027 elimineren.

Voerman vertelde Fox Business Dinsdag dat mensen “veel liever een verbruiksbelasting hebben” als ze de keuze krijgen.

“Je zou eigenlijk zien … wat je eigenlijk elke week verdient aan je salaris”, zei de vertegenwoordiger. Een andere voorstander van het wetsvoorstel, Andrew S. Clyde (R-Ga.), zei deze maand.

Op dinsdag heeft House Speaker Kevin McCarthy (R-Calif.) leek te reageren op de vraag of hij de Fair Tax Act steunde door tegen verslaggevers simpelweg “Nee” te zeggen. Vertegenwoordigers van Carter en McCarthy hebben woensdag niet gereageerd op verzoeken om commentaar.

In de tribune voor de Atlantische Oceaan deze weekanti-belastingconservatief Grover Norquist hekelde de herinvoering van de Fair Tax Act als “een freebie voor de Democraten” en waarschuwde de GOP om een ​​kleine minderheid van de Huisrepublikeinen niet toe te staan ​​er een stemming over af te dwingen.

Norquist sprak ook zijn bezorgdheid uit over een dergelijke nationale omzetbelasting en de bijbehorende gevolgen maandelijkse omzetbelastingteruggaven voor Amerikaanse burgerszou in wezen een universeel basisinkomen creëren.

“De advertenties die je kunt laten draaien zijn dat die en die er 30% omzetbelasting bovenop wil doen [prices], wat verwoestend zal zijn voor mensen met een gemiddeld inkomen. Dat is een behoorlijk grove advertentie,’ Norquist zei tegen de heuvel.

Die advertenties zijn inderdaad begonnen, in de vorm van aanvalslijnen van de Democraten en het Witte Huis. Tijdens een gezamenlijke persconferentie woensdag, keurden senaatsleider Charles E. Schumer (DN.Y.) en House Minority Leader Hakeem Jeffries (DN.Y.) de Fair Tax Act af en zeiden dat deze zou resulteren in dramatische belastingverhogingen voor bijna alle Amerikanen. . , een bijzondere last creëren voor senioren en de sociale zekerheid “opblazen”.

“De zogenaamde ‘Fair Tax Act’ is onrechtvaardig, gewetenloos en on-Amerikaans. Het zal een dramatische belastingverhoging opleggen aan 90% van de Amerikanen, werkende gezinnen, mensen uit de middenklasse, senioren en degenen die ernaar streven om deel uit te maken van de middenklasse. klasse, de armen, de zieken en de getroffenen”, zei Schumer.

Jeffries wees erop dat oudere Amerikanen die hun hele leven al aan het systeem hadden bijgedragen met inkomstenbelasting, “dubbel en driemaal belast” zouden worden door een nationale omzetbelasting.

Deze wetgeving is extreem, en het is functioneel de GOP-belastingbedrog, deel twee, ‘zei Jeffries. “We gaan het blootleggen en … doen wat we kunnen om het te stoppen.”

Schumer zei dat zo’n “doozy” van een plan nooit door de Senaat zou komen zolang hij de House Majority Leader was. Hij verdedigde ook de vurige en vroege waarschuwingen van de Democraten – zelfs als het wetsvoorstel bijna zeker zal sterven – en zei dat er een mogelijkheid bleef dat het plan grip zou krijgen in de GOP met de steun van extreem Republikeinen.

“Iedereen dacht dat Chief McCarthy nooit MAGA-republikeinen zou accepteren als hij zich kandidaat stelde voor het presidentschap”, zei Schumer, verwijzend naar concessies die McCarthy deed aan hard-righters in zijn kandidaatstelling voor het presidentschap. “Ik onderschat de macht over McCarthy van die extreme MAGA-republikeinen niet. We moeten dit plan nu bestrijden voordat het meer snelheid krijgt. Te veel Republikeinen steunen het.

Van president Biden wordt verwacht dat hij het voorstel donderdag in Virginia tot een belangrijk onderwerp zal maken in een toespraak over de economie. Het Witte Huis heeft eerder regelmatig Republikeinen aangevallen omdat ze wijzigingen in Medicare en sociale zekerheid voorstelden, in een poging om de GOP af te schilderen als geen voeling met de gemiddelde Amerikaan.

“Deze jongens, ze zijn fiscaal gestoord”, Biden zeggen republikeinen in opmerkingen tijdens een Martin Luther King Jr. Day-evenement vorige week.

De verspreide steun voor de Fair Tax Act onder Republikeinen herinnert aan de spanningen binnen de GOP van de Senaat vorig jaar na de senator. Rick Scott (R-Fla.) vrijgelaten een “11-puntenplan om Amerika te redden” dat een voorstel omvatte voor alle Amerikanen om een ​​vorm van inkomstenbelasting te betalen, en nadat Sen. Ron Johnson (R-Wis.) heeft gesuggereerd dat sociale zekerheid en Medicare worden geëlimineerd als federale rechtenprogramma’s en in plaats daarvan worden omgezet in programma’s die jaarlijks door het Congres worden goedgekeurd als discretionaire uitgaven.

Beide voorstellen kregen kritiek van verschillende prominente Republikeinen, waaronder senaatsleider Mitch McConnell (R-Ky.), Die verslaggevers onvermurwbaar vertelde dat de GOP “als onderdeel van ons programma geen wetsvoorstel zal hebben dat de belastingen verhoogt voor de helft van het Amerikaanse volk en zonsondergangen.” Sociale Zekerheid en Medicare binnen vijf jaar.”Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *