Een triomfantelijke terugkeer voor Kristopher Letang


In zijn eerste wedstrijd in 2023 scoorde de Quebecse verdediger Kristopher Letang vier punten, inclusief het winnende doelpunt in de verlenging, in een 7-6 overwinning op de Pittsburgh Penguins tegen de Florida Panthers op dinsdag in de PPG Paints Arena.

• Ofwel: Battable, het Canadese record van 1976-1977?

Au coude-à-coude dans la course aux series éliminatoires dans l’Association de l’Est, les Panthers et les Penguins n’ont sûrement pas fait plaisir à leur entraigneur-chef respectievelijk als en réléguant le jeu defensief aux oubliettes.

Pas na zes doelpunten op de eerste plaats van de eerste verloving, laat de premier van Montréal de 35 jaar niet, de afwezigheid van de laatste paar weken in de bestaansreden van een bleuure au bas du corps et du décès de son père.

Letang a démoudre sa polyvalentie en faisant habilement dévier un tir-passe de Brian Dumoulin pour porter la marque à 3 à 2. Quelques minuten plus tôt, il recoltait une vermelding d’aide sur le 18e filet de la saison de Rickard Rakell. Ce faisant, Letang est devenu le 23e verdediging van de geschiedenis van het circuit Bettman met een score van 400 punten op een gelijk aantal punten in zijn carrière.

Het is een ensuite fait medeplichtige van Evgeni Malkin in het einde van de troisième periode, of de aanvaller in het Russisch een touché la target à l’aid d’un gewelddadige lancer sur receptie.

Na het succes van Malkin bracht Carter Verhaeghe de twee teams naar het startpunt met zijn tweede wedstrijd en zijn 25e van het seizoen ー een nieuwe top in een campagne voor de voormalige Tampa Bay Lightning.

Celui qui est surnommé “Tanger” a toutefois clos le débat en période supplémentaire en déjouant Alex Lyon avec un lancer frappé précis.

Danton Heinen, Drew O’Connor en Sidney Crosby voltooiden het merk voor de Penguins. Voor de volgende keer, il s’agit d’un 15e but à ses derniers matchs contre l’équipe floridienne.

Matthew Tkachuk, Sam Reinhart en Aaron Ekblad reageerden op de bezoekers.

Le CH à l’honneur à Tampa

De ouden van Canada van Montréal, Corey Perry en Mikhail Sergachev, hebben toestemming gekregen van Lightning van de Wild van Minnesota 4 tot 2, in Tampa.

Perry scoorde zijn zevende en achtste doelpunten van de campagne tijdens het tweede gevecht, waarbij hij telkens de doelpunten van respectievelijk Joel Eriksson Ek en Kirill Kaprizov repliceerde. Steven Stamkos scoorde de overwinning, waarna Nikita Kucherov in een lege kooi het laatste doelpunt van het circuit scoorde.

Sergachev a quant à lui récolté deux noemt d’aide.

Andrei Vasilevskiy tekende de overwinning dankzij een optreden van 33 stops. Tijdens het gevecht, de Québécois Marc-André Fleury een voldongen feit à 38 rondelles.

Toch tint

In Vancouver werd Rick Tocchet uitgejouwd door partizanen toen hij op het gigantische scherm te zien was tijdens zijn eerste wedstrijd in de Vancouver Canucks-bar, een duel tegen de Chicago Blackhawks.

Een partijdige même ajouté l’insulte à l’jure en jetant a chandail des Canucks sur la glace tijdens het debuut van de wedstrijd.

De nieuwe coach-chef een tout de même reussi ses debuteert met l’équipe de Vancouver, met een triomf 5 à 2 tegen de Hawks.

Tocchet verving Bruce Boudreau, favoriet van het publiek van Rogers Arena en congédié dimanche après een semaine de hardnekkige geruchten.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *