Elaine Chao slaat terug naar Donald Trump over ‘Coco Chow’-aanvallen: ‘Hij lijkt het niet te begrijpen’


Voormalig minister van Transport Elaine Chao sloeg terug naar voormalig president Donald Trump voor aanvallen op Truth Social waarin haar naam verkeerd was gespeld, meldde Politico woensdag.

“Toen ik jong was, hebben sommige mensen mijn naam opzettelijk verkeerd gespeld of uitgesproken. Aziatische Amerikanen hebben hard gewerkt om die ervaring voor de volgende generatie te veranderen,” zei Chao, Daarom naar de politiek. “Hij lijkt dat niet te begrijpen, wat veel meer over hem zegt dan ooit over Aziatische Amerikanen.” (GERELATEERD: McConnell bekritiseert Trump vanwege verliezen in de Senaat, zegt dat zijn ‘politieke invloed is afgenomen’)

Trump richtte zich op Chao posten M Waarheid Sociaal in een vete met de Republikeinse senator. Mitch McConnell uit Kentucky, de minderheidsleider van de Senaat en de echtgenoot van Chao, vooral nadat McConnell hielp een omnibus-uitgavenrekening van $ 1,7 biljoen goed te keuren nadat de Republikeinen onder de verwachtingen van een tussentijdse “rode golf” in 2022 en de rel in het Capitool op 1 januari hadden gepresteerd. 6 januari 2021. Trump riep op tot de nominatie van McConnell voor de senaatsverkiezingen van 2026 op 1 januari. 9.

Politico bracht het rapport uit dagen nadat bij een paar massale schietpartijen in Californië, een in een dansstudio in Monterey Park ter ere van het nieuwe maanjaar en een andere in Half Moon Bay, minstens 18 mensen om het leven kwamen.

Chao diende als transportsecretaris in de Trump-regering tot ze de dag na de opstand in het Capitool aftrad. Ze was eerder minister van Arbeid in de regering van George W. Bush en bekleedde functies in de regeringen van George HW Bush en Reagan.

“De aanvallen op Elaine Chao zijn echt verontrustend, gezien het feit dat ze heel goed werk heeft geleverd in haar administratie en veel heeft bereikt en haar eigen presidentschap ten goede is gekomen”, vertelde Lanhee Chen, die zich kandidaat stelde voor controleur, in 2022 aan Politico in Californië.

Trump reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar van de Daily Caller News Foundation.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Neem voor vragen over onze richtlijnen of samenwerking met ons contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *