Facebook en Instagram brengen Donald Trump terug


Afbeelding uit artikel met de titel Facebook brengt Trump terug

Foto:: Joe Raedle (Getty-afbeeldingen:)

Donald Trump keert terug naar Facebook en Instagram.

Meta, het moederbedrijf van Facebook, behaalde: Aankondiging: woensdag laat, iets meer dan twee jaar nadat de voormalige president van zijn vlaggenschipplatform was verbannen vanwege zijn rol bij het aanzetten tot de aanslagen van 6 januari op de Amerikaanse hoofdstad. Het herstelbericht van Trump komt slechts een week nadat die campagne een brief: tegen Meta en eiste dat ze hem weer op het platform zouden laten. Wanneer hij terugkomt, is onzeker. Facebook en Instagram: specificeerde geen dag waarop hij weer zou verschijnen. De komende weken krijgt Trump een directe link naar zijn ruim 35 miljoen Facebook-volgers en 23 miljoen Instagram-volgers. voorafgaand aan zijn run voor de presidentsverkiezingen van 2024.

Waarom keert Trump terug naar Facebook en Instagram??

In een verklaring waarin de terugkeer van Trump wordt aangekondigd, zei Nick Clegg, meta-president van Global Affairs, dat het bedrijf niet langer gelooft dat het account van Trump hetzelfde “ernstige risico voor de openbare veiligheid” vormt als toen hij werd geschorst in januari 2021. Clegg, die erkend de beslissing zal vrijwel zeker “gewelddadig bekritiseerd” worden, zei Meta het huidige risicoklimaat beoordeeld volgens haar crisisbeleidsprotocol, dat deskundige beoordelingen van de huidige veiligheidsomgeving van het bedrijf omvatte en de beoordeling van de resultaten van de recente tussentijdse verkiezingen van 2022 en Trump. rijden tijdens hen.

“Onze vastberadenheid is dat het risico voldoende is afgenomen en daarom moeten we ons houden aan het tijdschema van twee jaar dat we hebben vastgesteld”, zei Clegg.

Clegg wees er verder op dat Meta’s oorspronkelijke beslissing om Trump te schorsen een “buitengewone beslissing onder buitengewone omstandigheden” was en niet “de normale gang van zaken” vertegenwoordigde. De uitvoerende macht zei dat hij het belangrijk vond dat Meta-gebruikers iets hoorden van een voormalige Amerikaanse president en verklaarde presidentskandidaten op zijn platform.

“Als algemene regel willen we het open, openbare en democratische debat op Meta’s platforms niet belemmeren, vooral niet in de context van verkiezingen in democratische samenlevingen zoals de Verenigde Staten,” voegde Clegg eraan toe. “Het publiek moet kunnen horen wat hun politici zeggen – de goede, de slechte en de lelijke – zodat ze weloverwogen keuzes kunnen maken bij de stembus.”

Wordt Trump verbannen van Facebook en Instagram? nog een keer?

Het herstel van Trump brengt echter enkele kanttekeningen met zich mee. Meta zegt dat het nieuwe, strengere straffen zal invoeren voor elke schending van de gemeenschapsnormen van het bedrijf door de voormalige president. Wanneer Trump nu inbreukmakende inhoud plaatst, zal Meta die inhoud verwijderen en een nieuwe accountschorsing uitvaardigen tussen een maand en twee jaar, afhankelijk van de ernst van de geplaatste inhoud. Voor andere inhoud die technisch niet in strijd is met de regels van Meta, maar die kan worden gezien als een wezenlijke bijdrage aan een herhaling van 6 januari, zegt Meta dat het de verspreiding van Trumps berichten kan beperken en zijn toegang tot zijn advertentietools tijdelijk kan beperken. . Deze berichten – bijvoorbeeld gerelateerd aan QAnon of verkiezingsdesinformatie – zouden zichtbaar blijven op de feed van Trump, maar zouden niet naar de feeds van andere gebruikers worden gestuurd.

Meta zegt dat het deze “waarborgen” gedeeltelijk heeft ingevoerd als reactie op suggesties van zijn semi-onafhankelijke toezichtsraad, die het aanvankelijke verbod van Trump op Meta handhaafde, maar de vage “onbepaalde” tijdlijn in twijfel trok. Het bestuur verwees de kwestie uiteindelijk naar Meta, die uiteindelijk: besloten: op een schorsing van twee jaar eindigend op 7 januari 2023. De Raad van Toezicht heeft een: uitspraak: na Meta’s beslissing om Trump weer online te zetten, waarbij hij zei dat hij “geen rol speelde” in de beslissing. Het bestuur vroeg Meta om “aanvullende details van zijn beoordeling te verstrekken” ter overweging.

“Er is veel discussie over hoe sociale-mediabedrijven inhoud die op hun platforms wordt geplaatst, moeten benaderen”, zei Clegg. “Standaard laten we mensen aan het woord, ook als wat ze te zeggen hebben onaangenaam of feitelijk niet waar is. Democratie is rommelig en mensen moeten hun stem kunnen laten horen. ”Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *