Fireball Cinnamon wordt geconfronteerd met rechtszaak over miniflesjes die geen whisky bevatten – NBC Bay Area


Er is een class action-rechtszaak aangespannen in Cook County, Illinois tegen de makers van Fireball Cinnamon voor wat de eiser beweert met opzet misleidende verpakking.

Fijne 7 januari, aanklager Anna Marquez klacht ingediend in United States District Court, Northern District of Illinois, voor wat de inwoner van Chicago misleidende etikettering op Fireball Cinnamon noemt.

Fireball Cinnamon, gemaakt door het moederbedrijf Sazerac, is een productsuite die alcoholische dranken op basis van mout en wijn bevat, ontworpen om “de essentie vast te leggen” van de originele Fireball Cinnamon Whiskey – maar bevat geen echte whisky.

Miniatuurflesjes Fireball Cinnamon worden verkocht in winkels in de Verenigde Staten die alleen bier, moutdranken en wijnproducten kunnen verkopen, zoals benzinestations en supermarkten, meestal voor 99 cent – maar zijn niet hetzelfde product als de bekendere pittige Sazerac . merk drank: Fireball Cinnamon Whisky, waar eigenlijk whisky in zit.

De advocaten van de eiser hebben ter vergelijking afbeeldingen van Fireball Cinnamon Whiskey en Fireball Cinnamon verstrekt. Ze leverden ook afbeeldingen van flessen Fireball Cinnamon die zowel in een ShopRite-supermarkt op een geheime locatie werden verkocht als in wat een buurtwinkel lijkt te zijn.

De rechtszaak beweert dat de labels van deze twee verschillende producten: “Fireball Cinnamon Whiskey” en “Fireball Cinnamon” vrijwel niet van elkaar te onderscheiden zijn en dat de op mout of wijn gebaseerde versie van Fireball daarom misleidend is. het is of bevat gedistilleerde dranken.”

Een fles Fireball Cinnamon, links;  Fireball Cinnamon Whiskey, rechts.

VERENIGDE STATEN DISTRICT RECHTBANK NOORDELIJK DISTRICT VAN ILLINOIS

Een fles Fireball Cinnamon, links; Fireball Cinnamon Whiskey, rechts.

Vanwege dit alles zegt Marquez dat ze flessen Fireball Cinnamon kocht in de veronderstelling dat er whisky in zat, wat niet het geval was.

Een vertegenwoordiger van Sazerac, de makers van de twee Fireball-producten, vertelde TODAY.com dat het bedrijf geen commentaar geeft op lopende rechtszaken.

De rechtszaak beweert verder dat naast de titels van de producten die te veel op elkaar lijken om te onderscheiden, de kleine lettertjes op de Fireball Cinnamon-flessen ook misleidend zijn, waarbij wordt geschreven dat de woorden “With Natural Whiskey & Other Flavours” een “slimme truc” zijn. van meningsuiting” omdat “consumenten die moeite doen om te lezen” op het etiket zullen aannemen dat de uitdrukking “Natural Whiskey” een afzonderlijk item is van “Andere smaken”.

“Ze zullen denken dat het product een moutdrank is waaraan (1) natuurlijke whisky en (2) andere smaken zijn toegevoegd”, stelt de rechtszaak. “Wat het etiket betekent, is dat het product ‘natuurlijke whiskyaroma’s en andere aroma’s’ bevat, maar door het woord ‘aroma’s’ achter ‘natuurlijke whisky’ niet op te nemen, zullen kopers die goed kijken verwachten dat de gedistilleerde geest van de whisky is gedistilleerd. toegevoegd als apart ingrediënt.”

De rechtszaak zegt ook dat zelfs als een gedistilleerde drank zoals whisky werd gebruikt om smaakstoffen te maken, het zijn classificatie als een sterke drank verliest wanneer het wordt gemengd met andere ingrediënten – en daarom mag het product worden verkocht op plaatsen waar Fireball Cinnamon Whiskey niet is .

De rechtszaak haalt lokale nieuwsberichten aan die het idee versterken dat het nieuwe product voor verwarring bij de consument heeft gezorgd, waaronder een artikel uit 2021 uit de Hudson Valley Country met de titel “Sinds wanneer kun je vuurballen kopen bij benzinestations in de Hudson Valley?” die dezelfde vraag zonder oplossing stelt.

“Vuurbal bij een tankstation? Ik dacht dat het iets was dat je alleen in een slijterij kon kopen, toch?”, schrijft auteur CJ McIntyre. “Ik bedoel, het is gearomatiseerde whisky. Kaneel !!”

“Wanneer het wordt bekeken met de merknaam van gedistilleerde dranken Fireball, misleidt het label consumenten door te geloven dat het gedistilleerde dranken is of bevat”, luidt de rechtszaak, eraan toevoegend dat hoewel identieke federale en staatsvoorschriften het gebruik van de merknaam Fireball op mout toestaan. en op wijn gebaseerde versies, ze verbieden “de algemeen gecreëerde misleidende indruk” met betrekking tot de “‘Fireball Cinnamon’-versie”.

“Ik verwacht dat die kleine flesjes met het label ‘Fireball Cinnamon’ whisky bevatten”[was] een gemakkelijke fout om te maken en bedoeld door de fabrikant, ‘legt het kostuum uit.

De rechtszaak beweert dat Sazerac de staatswetten op het gebied van consumentenfraude heeft geschonden, de uitdrukkelijke garantie heeft geschonden en heeft geprofiteerd van ongerechtvaardigde verrijking. benzinestations, treinstations en gemakswinkels.”

Op de Veelgestelde vragen van de officiële Fireball-website zijn er veel vooraf beantwoorde vragen gewijd aan de overeenkomsten en verschillen tussen Fireball Cinnamon Whiskey en Fireball Cinnamon, inclusief waarom het bedrijf zegt dat het in de eerste plaats de gemoute versie heeft gemaakt.

“In de loop der jaren hebben we feedback ontvangen van consumenten die Fireball willen kopen in een grotere verscheidenheid aan gemakswinkels, waaronder winkels die alleen bier, moutdranken en wijnproducten kunnen verkopen”, luidt het in een van de antwoorden op de Fireball-website: eraan toevoegend dat het bedrijf nu Fireball aanbiedt in ongeveer 170.000 winkels in de Verenigde Staten, die alleen bier, moutdranken en wijnproducten mogen verkopen, maar geen whisky.

“In tegenstelling tot Fireball Whisky, mogen Fireball Cinnamon mout- of wijnproducten worden verkocht in bier-, moutdrank- en wijnwinkels voor onze fans die een grotere verscheidenheid aan handige winkellocaties willen”, luidt het. “Fireball Whiskey blijft beschikbaar in bars, restaurants en slijterijen in het hele land.”

Hoewel eiser Marquez een inwoner is van Illinois, zoekt de rechtszaak, aangespannen door Spencer Sheehan and Associates, dekking voor iedereen in de staat en ook in North Dakota, Wyoming, Idaho, Alaska, Iowa, Mississippi, Arkansas, Kansas, Arizona, South Carolina of Utah die Fireball Cinnamon kocht. De aanvraag vermeldt het bedrag van de schadevergoeding voor eisers als de rechtszaak meer dan “$ 5 miljoen, inclusief wettelijke en punitieve schadevergoeding” zou bedragen.

Sheehan staat erom bekend rechtszaken aan te spannen tegen grote voedingsmiddelen- en drankenbedrijven – meer dan 400 van dergelijke rechtszaken, zoals gerapporteerd door NPR in 2021.

In mei 2021 klaagde hij Frito-Lay aan omdat hij beweerde dat hij niet gebruikte genoeg echt limoensap in zijn Tostitos “Hint of Lime”; vervolgens spande Sheehan in oktober van hetzelfde jaar een rechtszaak aan tegen Kellogg’s en beschuldigde het bedrijf van valse reclame maken voor de aardbeieninhoud van zijn Frosted Strawberry Pop-Tarts.

Meest recent, in november 2022, vertegenwoordigde het bedrijf van Sheehan een vrouw die een rechtszaak tegen Velveetabeweren dat Shells & Cheese meer dan 3,5 minuten nodig heeft om te bereiden.

Dit verhaal verscheen voor het eerst op VANDAAG. com. Meer van vandaag:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *