Flames zonder stoere verdediger Chris Tanev voor de komende twee wedstrijden


Inhoud van het artikel

De Calgary Flames zullen het de komende twee wedstrijden zonder Chris Tanev moeten stellen.

Advertentie 2

Inhoud van het artikel

Er zit geen suikerlaagje op dit nieuws: het stinkt.

Inhoud van het artikel

Maar het kan veel erger.

Gelukkig hebben de Flames een pauze van negen dagen na de wedstrijd van vrijdag tegen de Seattle Kraken en het team hoopt dat Tanev kan terugkeren naar zijn verdediging wanneer hij terugkeert tegen de New York Rangers op 6 februari.

De sterrenpauze / vrije week kon niet op een beter moment komen.

Inhoud van het artikel

“Tanev zal twee wedstrijden missen en als alles goed gaat, halen we hem na de pauze terug”, zei Flames-hoofdcoach Darryl Sutter. Bedankt, want de operatie die hij afgelopen zomer onderging was een grote operatie, dus dat was het niet. ”

Tanev verliet de overwinning van maandag op de Columbus Blue Jackets in de eerste periode met wat leek op een schouderblessure. de kleedkamer.

Advertentie 3

Inhoud van het artikel

En hem niet hebben voor de wedstrijd van donderdag tegen de Chicago Blackhawks en de wedstrijd van vrijdag tegen de Kraken zal het leven moeilijker maken voor de Flames.

Nikita Zadorov promoveerde naar de tweede line-up van de Flames naast MacKenzie Weegar tijdens de training van woensdag, aangezien het erop lijkt dat Connor Mackey zal terugkeren naar de selectie om met Michael Stone te spelen tegen de Blackhawks.

“Meer ijstijd, meer verantwoordelijkheid”, zei Zadorov toen hem werd gevraagd welke impact de afwezigheid van Tanev op hem zou hebben. “Ik sprak vandaag met Darryl, hij vertelde ons dat als we Tanny verliezen, we iets extra’s moeten brengen. Als je een man als Tanny verliest, is dat de verdediging en een goede positionering in de zone d. Ik denk dat alle jongens aan de achterkant moeten zijn vijf procent beter in die specifieke gebieden om succesvol te zijn.

Advertentie 4

Inhoud van het artikel

Je vervangt natuurlijk niet alleen een man als Tanev, hij speelt grote minuten voor de Flames en is een enorm belangrijk onderdeel van hun strafschoppen, waar hij alle spelers leidt in ijstijd per gespeelde wedstrijd dit seizoen.

Zijn impact gaat echter verder dan het ijs, zoals Sutter uitlegde.

Chris Tanev neemt het op tegen Elias Pettersson in een wedstrijd tegen de Vancouver Canucks.
Chris Tanev neemt het op tegen Elias Pettersson in een wedstrijd tegen de Vancouver Canucks. Darren Makowichuk/Postmedia

“(Het is) niet alleen de blauwe lijn, het is jouw kleedkamer”, zei de hoofdcoach van Flames. “Elke coach heeft zulke spelers waarvan je weet dat je niets hoeft te zeggen en niet hoeft te reageren, die jongens regelen het.”

Het zou moeilijk te overschatten zijn hoe belangrijk Tanev is voor wat de Flames nacht na nacht proberen te doen.

Tot dusver dit seizoen is Tanev acht wedstrijden uit de selectie geweest en hebben de Flames er slechts één gewonnen.

Gelukkig treffen ze donderdag een te verslaan Chicago Blackhawks in de Scotiabank Saddledome.De wedstrijd van vrijdag tegen de Kraken in Seattle is natuurlijk veel moeilijker, en voor een team dat midden in een drukke playoff-run van de Western Conference zit, is er is zeer weinig ruimte voor fouten.

Advertentie 5

Inhoud van het artikel

De verlengde sterrenpauze zal wel enige opluchting brengen, maar het kan veel erger.

De rest van de verdediging moet gewoon worden opgevoerd.

“Natuurlijk had ik de kans om een ​​beetje met Z te spelen, dus we kennen elkaar”, zei Weegar. Tanny zien neergaan is een zwaar verlies, iedereen moet wat meer leiderschap nemen, verdedigen en checken. Dit zijn enorme games, ze zijn cruciaal, we kunnen het ons niet veroorloven om op vakantie te gaan.

“(Tanev) is een geweldige leider in de kleedkamer. Hij is een krijger en ik denk dat hij een voorbeeld is. Het doet ons pijn dat we hem niet hebben, dus we moeten ons spel wat oppakken en beter verdedigen.”

“Onthoud de structuur”

Sutter werd gevraagd hoe Weegar en Zadorov elkaar als koppel aanvullen, en hij gaf enkele interessante inzichten.

“Zadorov en MacKenzie, het zijn echt goede concurrenten, ze moeten gewoon de structuur van het spel onthouden. De score, de situaties. Al die dingen zijn echt belangrijk, nietwaar? Vaak zijn deze jongens zulke goede concurrenten dat ze daarvoor weg kunnen lopen, van de details van hun spel.

“Er is een reden waarom verdedigers verdedigers worden genoemd. Het is een positie.

daustin@postmedia.com

www.twitter.com/DannyAustin_9

Advertentie 1

opmerkingen

Postmedia zet zich in voor het behoud van een levendig maar beschaafd discussieforum en moedigt alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Het kan tot een uur duren voordat reacties zijn gemodereerd voordat ze op de site verschijnen. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben e-mailmeldingen ingeschakeld – u ontvangt nu een e-mail als u een antwoord op uw opmerking ontvangt, als er een update is voor een reactiethread die u volgt of als een gebruiker uw opmerkingen volgt. om uw e-mailinstellingen aan te passen.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *