‘Geen land overgevlogen’: Dingell en andere democraten uit het Midwesten creëren Heartland Caucus


“Een deel van onze uitdaging is dat we niemand in een leidinggevende positie hebben. … Dus dat is een van de realiteiten waarmee we keer op keer worden geconfronteerd”, zei de vertegenwoordiger. zei Marcy Kaptur uit Ohio, verzameld rond een lessenaar in de kelder van Longworth met ongeveer een dozijn van haar Heartland-collega’s.

Kaptur, die sinds 1983 in de kamer heeft gediend en de langst dienende vrouw in de geschiedenis van het congres is, is lang genoeg lid geweest om zich te herinneren wanneer het Midwesten serieuze invloed uitoefende in het Huis. Vertegenwoordiger van Missouri, Dick Gephardt, was leider van de meerderheid van 1989 tot 1995, vervolgens leider van de minderheid van 1995 tot 2003. En David Bonior uit Michigan diende als democratische zweep van 1991 tot 2002. Maar de laatste jaren is de macht verslapt.

De belangrijkste democratische leiders van het 118e congres komen uit New York, Massachusetts, Californië en South Carolina.

De aanwezige leden van de Heartland Caucus kwamen uit Illinois, Michigan, Minnesota en Ohio, hoewel de grenzen van de groep nog niet stevig vastliggen. Vertegenwoordiger Brian Higgins, die Buffalo, NY vertegenwoordigt, toonde interesse om lid te worden, hoewel hij niet aanwezig was op de persconferentie.

Leiders zeiden dat ze verwachten dat ongeveer 40 leden zich zullen aansluiten en noemden productie, arbeid, gezondheidszorg op het platteland, infrastructuur en het milieu als de belangrijkste kwesties van de groep.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *