James Comer breidt onderzoek naar de kunstdeals van Hunter Biden uitWoensdag verdiepten House Republicans hun onderzoek naar het lange spoor van verdachte zakelijke transacties door president Biden en zijn familie, met verzoeken om informatie met betrekking tot de kunstverkopen van Hunter Biden.

De verhuizing van de voorzitter van de House Oversight and Reform Committee, James Comer, een Republikein uit Kentucky, breidt de reikwijdte van het intense en politiek geladen onderzoek van de GOP naar de vermeende betrokkenheid van de heer Biden bij de plannen om geld te verdienen van zijn zoon verder uit.

In een brief aan George Berges, de New Yorkse kunsthandelaar van Hunter Biden, uitte Comer zijn bezorgdheid over de “exorbitante bedragen” die de zoon van de president heeft verdiend om zijn schilderijen aan anonieme kopers te verkopen, aangezien hij “een beginnende kunstenaar was”.

“Uw overeenkomst met Hunter Biden roept ernstige ethische kwesties op en zet vraagtekens bij de verkoop van toegang en invloed door de familie Biden”, schreef dhr. Comer. “Het is zorgwekkend dat de zoon van president Biden de ontvanger is van anonieme hoogwaardige transacties – mogelijk van buitenlandse kopers – zonder enige verantwoordelijkheid of toezicht (behalve jij).”

Hunter Biden’s uitstapje naar de kunstwereld heeft tot bezorgdheid geleid die teruggaat tot zijn galeriedebuut in 2021, wat het Witte Huis ertoe aanzette om als reactie hierop een reeks ethische richtlijnen te ontwikkelen.

Die waarborgen omvatten onder meer het beschermen van de identiteit van kopers tegen Hunter Biden en de administratie van zijn vader, in een poging ervoor te zorgen dat de aankopen niet worden gedaan om in de gunst te komen bij de president.

De werken van Hunter Biden zijn verkocht voor maximaal $ 500.000 per stuk in de SoHo-galerie van Mr. Berges in New York.

Zijn nieuwste schilderijen die in de galerie te zien zijn, variëren volgens Arrivant van $ 55.000 tot $ 225.000.

De heer Comer begon in september 2021 informatie op te vragen over de kunstverkopen van de heer Berges, maar beweert dat die verzoeken werden genegeerd.

Nu, gewapend met een dagvaarding, herhaalt de heer Comer zijn verzoek om documenten met betrekking tot de verkoop en heeft hij de heer Berges gevraagd om voor zijn commissie te verschijnen voor een getranscribeerd interview.

“Het Amerikaanse volk verdient transparantie over bepaalde details met betrekking tot de kostbare kunsttransacties van Hunter Biden”, schreef de heer Comer. “We denken dat u over belangrijke informatie beschikt met betrekking tot dit onderzoek.”

De brief van woensdag draagt ​​bij aan de onderzoeken van dhr. Comer met het ministerie van Financiën en getuigenissen van voormalige Twitter-managers deze maand.

Hij vroeg dat Vijaya Gadde, de voormalige juridische directeur van Twitter; James Baker, voormalig plaatsvervangend algemeen adviseur van Twitter; en Yoel Roth, voormalig hoofd van vertrouwen en veiligheid van Twitter, getuigen voor de commissie tijdens een hoorzitting die gepland staat voor de week van 29 februari. 6.

“Uw aanwezigheid is nodig vanwege uw rol bij het onderdrukken van de toegang van Amerikanen tot Biden-familie-informatie op Twitter kort voor de verkiezingen van 2020”, schreef dhr. Comer brieven aan voormalige leiders.

De heer Comer stelde de eisen vorige maand nadat de nieuwe Twitter-eigenaar Elon Musk een stortvloed aan interne documenten had vrijgegeven, bekend als de Twitter Files, waaruit bleek dat het platform een ​​linkse vooringenomenheid had die van invloed was op de manier waarop ze standpunten censureerde.

Twitter-bestanden onthulden de censuur van conservatieve berichten en het besluit om president Trump permanent van het platform te verbannen na 1 januari. 6 oktober 2021, Protest bij het Capitool van de Verenigde Staten tegen het verwijderen van informatie op de laptop van Hunter Biden.

Naast het waarschuwen van Twitter-managers, eiste Comer dat minister van Financiën Janet Yellen een deel van verdachte activiteitenrapporten (SAR’s) in het bezit van het ministerie van Financiën zou overhandigen, waarvan hij zegt dat ze het licht zouden werpen op een netwerk van mogelijk illegale zakelijke ondernemingen die worden gerund door de Biden. familie.

Comer zegt dat eerdere verzoeken aan het ministerie van Financiën om SAR’s – rapporten gegenereerd door banken om vermoedelijke illegale activiteiten te markeren – zijn genegeerd.

“De commissie onderzoekt de kennis van president Biden en de rol in deze plannen om te bepalen of hij onze nationale veiligheid in gevaar heeft gebracht ten koste van het Amerikaanse volk”, schreef de heer Comer in een brief aan mevrouw Yellen. “Dienovereenkomstig hernieuwen we dit verzoek om bepaalde documenten en informatie in bewaring bij de Schatkist.”

De wijdverbreide handelsovereenkomsten van Hunter Biden hebben jarenlang de wenkbrauwen doen fronsen over mogelijke beïnvloeding en mogelijke misdaden. Hij was lid van de raad van bestuur van een Oekraïens aardgasbedrijf, sloot deals met energiemagnaten die banden hadden met de Chinese Communistische Partij en zou naar verluidt meer dan $ 3 miljoen in zijn zak hebben gestoken van een Russische zakenvrouw die de weduwe is van een voormalige burgemeester van Moskou.

De heer Comer presenteerde in november bewijsmateriaal dat ‘verontrustende vragen oproept’ over de vraag of de president ‘gecompromitteerd is door buitenlandse regeringen’ in de bedrijven van zijn zoon.

Onder verwijzing naar bewijs verkregen uit de laptop van Hunter Biden en klokkenluiders, zei Comer dat zijn commissie een “patroon van beïnvloeding, nationale veiligheidsrisico’s en politieke doofpotaffaires” ontdekte, begaan door de familie Biden met medeweten en betrokkenheid van de president.

Toezichtcommissie Republikeinen zeiden in een rapport van 31 pagina’s dat de president direct betrokken was bij de zakelijke aangelegenheden van zijn familie, ook die waarbij buitenlandse belangen betrokken waren, hoewel hij beweerde dat hij de details niet kende.

Het Witte Huis heeft consequent de belofte van de Republikeinen om hun onderzoek uit te breiden genegeerd. Hij noemde de beweringen van de wetgevers “politiek gemotiveerde aanvallen vol met lang ontkrachte complottheorieën”.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *