Netflix stopt met het delen van wachtwoorden: rapport


Bestandsfoto van het Netflix-logo op een tv-afstandsbediening | Fotocredit: REUTERS

De meer dan honderd miljoen mensen die Netflix-wachtwoorden delen om toegang te krijgen tot het entertainmentaanbod van de streaminggigant, zullen langzaamaan gedwongen worden om voor hun eigen rekeningen te betalen, bevestigde Netflix-co-CEO Greg Peters in een interview met Bloomberg op 22 januari.

(Voor inzicht in opkomende thema’s op het snijvlak van technologie, zaken en politiek, abonneer u op onze Today’s Cache tech-nieuwsbrief.)

De heer Peters zei dat het bedrijf een “geleidelijke aanpak” hanteert, dus de meeste mensen die gratis naar Netflix kijken, zullen ervoor moeten betalen. Hij erkende dat de beslissing niet “algemeen populair” zou zijn en gaf toe dat het sommige klanten van streek zou maken.

De co-CEO voegde er echter aan toe dat hij er vertrouwen in had de meeste wachtwoordleners terug te winnen door wekelijks populaire en hoogwaardige inhoud op het platform te plaatsen. Hij noemde voorbeelden zoals het tv-programma Woensdagen de film Glazen ui.

Hij sprak verder zijn vertrouwen uit in het niveau “basis met advertenties” van Netflix om meer prijsgevoelige klanten aan te trekken.

Gevraagd naar door advertenties ondersteunde gratis tv, waarschuwde co-CEO Ted Sarandos mensen om dit jaar geen update te verwachten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *