NHL-commissaris Bettman zegt dat het onderzoek naar het Canadese juniorenteam van 2018 ‘zeer dicht bij voltooiing’ is


NHL-commissaris Gary Bettman zei dat het onderzoek van de competitie naar een vermeende aanranding waarbij leden van het Canadese juniorenteam van het WK 2018 betrokken waren, “zeer dicht bij voltooiing” is.

Tijdens een persconferentie in het Bell Centre voorafgaand aan de wedstrijd van Montreal Canadiens tegen de Boston Bruins op dinsdag, zei Bettman dat het onderzoek “geen race” was en dat het doel was om “het goed te doen”.

“Dit soort onderzoek doen, toegang hebben tot informatie en mensen, is niet iets dat je zomaar met je vingers kunt knippen en bereiken,” zei Bettman. “Natuurlijk zijn we niet de enigen die een onderzoek uitvoeren en blijkbaar is nog niemand klaar en dus willen we het tot een goed einde brengen, maar we zijn er gewoon nog niet.”

Bettman zei dat de NHL op 2 december in de “thuisfase” van haar onderzoek zat. 13 maar dat er nog werk aan de winkel was. Bettman schreef de vertraging bij het afronden van het gerechtelijk onderzoek toe aan “omgaan met de realiteit” van alle betrokkenen, niet aan verzet van getuigen.

“Tijd toegang krijgen tot mensen, we hebben technisch gezien geen dagvaardingsbevoegdheid, het verkrijgen van gedocumenteerd bewijs dat kan worden ingediend op plaatsen waartoe u toegang moet hebben,” zei Bettman. “Het is ingewikkeld. Het is niet alsof je alleen maar zegt: we willen dat dit gebeurt. Maar we proberen het voor elkaar te krijgen als we aan het einde komen en we willen het goed doen.”

De NHL begon haar eigen beoordeling nadat het nieuws opdook dat Hockey Canada een rechtszaak had beslecht met een vrouw die zei dat ze tijdens een gala in 2018 seksueel was misbruikt door acht leden van het World Junior Team van het land. Verschillende spelers van dit gouden medaille-team zijn momenteel in de NHL.

De beschuldigingen zijn niet bewezen in de rechtbank.

Bettman zei ook dat het proces om de senatoren van Ottawa te verkopen “aan de gang is”. Na het overlijden van eigenaar Eugene Melnyk zei Senators Sports & Entertainment in november dat de club op zoek zou gaan naar potentiële kopers.

BEKIJK l Hollywood-superster Ryan Reynolds geïnteresseerd in het kopen van senatoren:

Ottawa-gebonden Ryan Reynolds bevestigt interesse in het kopen van senatoren

Hollywood-superster Ryan Reynolds groeide op in de wijk Vanier in Ottawa en heeft sindsdien banden onderhouden door te doneren aan de Ottawa Food Bank en berichten te verspreiden voor Ottawa Public Health.

“Ik geloof dat de dataroom open is”, zei Bettman. “En de mensen die zich zullen aanmelden om zich te kwalificeren, zijn begonnen met hun due diligence en dus geloof ik dat het proces aan de gang is.”

Een spraakmakende vrijer, Hollywood-acteur en ondernemer Ryan Reynolds, bevestigde zijn interesse in het overnemen van het NHL-team van Jimmy Fallon op The Tonight Show op 1 november. 7 december 2022. Hij voegde eraan toe dat hij “een partner met een diepe zak” nodig had.

Reynolds bezocht vervolgens op 11 november het Canadian Tire Centre. 8 voor de 6-4 nederlaag van de senatoren tegen de Vancouver Canucks en kreeg een staande ovatie.

“Het is een evenwichtsoefening”

Bettman sprak ook over het incident waarbij de Philadelphia Flyers-verdediger Ivan Provorov op 2 januari betrokken was. 17. De verdediger, die van het Russisch-orthodoxe geloof is, besloot in de kleedkamer van Flyers te blijven terwijl het team een ​​LGBTQ-prideavond organiseerde en pre-game truien met Pride-thema schonk die zullen worden geveild voor het goede doel.

Na de wedstrijd verklaarde Provorov zijn religieuze overtuigingen om zijn beslissing uit te leggen om tijdens de warming-up niet met de trui op het ijs te lopen.

“Wij als competitie en onze franchises proberen de beste waarden in hun gemeenschappen te vertegenwoordigen”, zei Bettman. “We willen ervoor zorgen dat we een positief verschil kunnen maken in het leven van mensen, of het nu voor een avond voor geestelijke gezondheid is of voor bepaalde segmenten van onze samenleving die misschien nooit betrokken zijn geweest bij hockey. Voel je welkom en betrokken.

“Maar uiteindelijk moeten spelers ook vertrouwd zijn met hun eigen individuele overtuigingen en het is een evenwichtsoefening.”

Ontevredenheid over het landschap van dameshockey

In het licht van de aankondiging van de Canada-USA Rivalry-serie dat ze hun seizoen 2022-2023 zouden beëindigen in Laval en Trois-Rivières, Que., Herhaalde Bettman zijn ongenoegen over het landschap van dameshockey.

De huidige opzet pint de Premier Hockey Federation (PHF) met zeven teams in Canada en de Verenigde Staten vast bij de Professional Womens Hockey Players’ Association (PWHPA). Voor Bettman blijft de betrokkenheid van de NHL bij een professionele damescompetitie onmogelijk zonder raakvlakken tussen de twee teams.

“We blijven ons zorgen maken”, zei Bettman. “De concurrentie tussen de twee organisaties in plaats van zich te verenigen is niet ideaal. En als dat ooit gebeurt, zullen we meer dan ondersteunend zijn.”

Bettman voegde eraan toe dat hij “meer dan eens had geprobeerd” om de twee partijen dichter bij elkaar te brengen.

“Ze lijken elk vastbesloten om in hun eigen richting te gaan”, zei hij. “Ik denk dat als vrouwenhockey succesvol wil zijn, iedereen samen het maximale uit zichzelf moet halen. Want het starten van een competitie is niet eenvoudig.”

Bettman voegde eraan toe dat er weer dameshockey zal zijn tijdens het NHL All-Star Weekend 2023.

All-Star Skills presenteren golfevenement, Beach Dunk Tank

De NHL All-Star Skills Competition zal twee nieuwe buitenevenementen bevatten in Zuid-Florida: een mix van hockey en golf en een dunktank op het strand.

De competitie maakte dinsdag details bekend voor de opening van All-Star Weekend, dat gepland staat voor 1 februari. 3-4 in Sunrise en Fort Lauderdale, inclusief de terugkeer van dameshockeyspelers.

In wat de NHL “Pitch ‘n Puck” noemt, spelen zes spelers een par 4 met een combinatie van golf- en hockeyshots. “Splash Shot” houdt in dat spelers met pucks op doelen schieten om hun tegenstanders te dunken.

Hilary Knight uit de VS (links) en Rebecca Johnston uit Canada strijden om de puck tijdens de eerste periode van de 3-tegen-3-wedstrijd voor dames als onderdeel van het NHL All-Star Weekend 2020.
Hilary Knight uit de VS (links) en Rebecca Johnston uit Canada strijden om de puck tijdens de eerste periode van de 3-tegen-3-wedstrijd voor vrouwen als onderdeel van het NHL Hockey All-Star Weekend, vrijdag 19 januari 2019. 24 januari 2020, in St.Louis. (Jeff Roberson/Associated Press)

Het derde nieuwe evenement, dat binnen plaatsvindt, is een schietwedstrijd voor keepers. De competitie begon vorig jaar met het uitbrengen van nieuwe ideeën voor vaardigheidswedstrijden op de Las Vegas Strip.

De spelers doen al een paar jaar mee aan de skills competitie en keren terug met de Amerikanen Hilary Knight en Alex Carpenter en de Canadezen Emily Clark, Rebecca Johnston en Sarah Nurse.

Roberto Luongo, al jarenlang doelman van de Florida Panthers, die onlangs werd opgenomen in de Hockey Hall of Fame, zal deelnemen aan de Breakaway Challenge, een van de pijlers samen met de Fastest Skater, Hardest Shot en Accuracy-competities. De winnaar van elk evenement wint $ 30.000.

Pinguïns activeren Letang uit gewonde reserve

De Pittsburgh Penguins activeerden de ervaren verdediger Kris Letang van de geblesseerde reserve, waardoor hij de weg vrijmaakte om dinsdagavond tegen Florida te spelen.

Letang, 35, is uitgeschakeld sinds hij op 21 december een onderlichaamblessure opliep tijdens een overwerkverlies tegen Detroit. 28. Hij bracht tijd door in zijn geboorteland Montreal terwijl hij weg was na de dood van zijn vader eerder deze maand.

Het is een moeilijk seizoen geweest voor Letang, die in de zomer een contractverlenging van zes jaar tekende bij de Penguins en twee doelpunten en 14 assists heeft in 29 wedstrijden. Letang miste in november en december twee weken na een beroerte voor de tweede keer in acht jaar.

Pittsburgh hoopt dat zijn terugkeer voor een boost kan zorgen. De Penguins, die al 16 opeenvolgende seizoenen de play-offs hebben bereikt – de langste actieve playoff-reeks in de grote Noord-Amerikaanse teamsporten – zijn op dinsdag East de achtste en laatste playoff-plek in de Conference binnengegaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *