Nottingham Forest 0-3 Manchester United: Wout Weghorst scoort het eerste doelpunt in cruciale overwinning in halve finale Carabao CupSteve Cooper was vastbesloten om het thuisvoordeel te laten tellen voor de viervoudig winnaars, maar Marcus Rashford legde de Forest-gelovigen snel het zwijgen op met een verschroeiende run en finishte net in de zesde minuut.

Een korte reactie halverwege de rust zette de gastheren weer op het spel voordat Wout Weghorst een tijdig eerste doelpunt scoorde voor de club toen de rust naderde. Bruno Fernandes stelde zich laat in de wedstrijd veilig.

United was verreweg het betere team begonnen en miste toch het eindproduct om hun snelle spel te ondersteunen, Antony schoot naast met twee tamme pogingen na de opener van Rashford.

Het was in feite door het geschenk van de spits dat Forest als eerste bedreigde Morgan Gibbs-White speelde een prima achterbal voor Sam Surridge om tegen de gang van het spel in te schieten.De VAR kwam echter terug vanwege nipt buitenspel.

Gustavo Scarpa en Brennan Johnson dreigden voor de gastheren, nu eindelijk een actieve deelnemer aan de ontmoeting, de laatste dwong David De Gea tot een lage redding voordat een heerlijke run twee uitdagingen versloeg en over de lat schoot.

United leek op de achterste voet richting rust te gaan, met Erik ten Hag woedend op Fernandes die van grote afstand ver naast het doel schoot, en toch scoorden ze binnen enkele ogenblikken weer.

Antony’s volley vanaf 18 meter werd gepareerd door Wayne Hennessey rechtstreeks naar Weghorst, die erin slaagde een onorthodoxe finish in het dak van het net te manoeuvreren, net toen de klok 45 minuten sloeg.

Met een voet aan de grond op Wembley na slechts een kwart van de wedstrijd, stond United voor een aantal lastige vragen na het verschijnen voor de tweede helft. Christian Eriksen rondde na 54 minuten een poging op de lat af.

Kort daarna viel Rashford terwijl hij zijn ribben vastklemde en werd hij er snel van af gehaald nadat hij was afgesneden, hoewel hij vrij comfortabel vertrok met zijn werk voor de nacht tijdens de wedstrijd.

Ten Hag koos voor tempo vanaf de bank met Alejandro Garnacho, Anthony Elanga en Facundo Pellistri die het gevecht aangingen.Het was de Uruguayaan die problemen veroorzaakte toen de bal in de 88e minuut brak, waardoor Fernandes een 20-yard volley naar binnen sloeg en zeker reserveert. plaats in de finale.

Forest zal proberen om hun poging om Wembley te bereiken komende woensdag nieuw leven in te blazen met de terugwedstrijd op Old Trafford.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *