Ten Hag voelt de kans van Manchester United om een ​​einde te maken aan de lange trofee-droogte | Manchester United


JaJe moet vijf decennia reizen om de tijd te ontdekken die zes jaar verstreek zonder dat Manchester United een trofee won. Vervolgens won Ron Atkinson’s familie van Norman Whiteside, Gary Bailey en Bryan Robson uit 1983 de FA Cup om het gat te dichten met Tommy Docherty’s XI van Stuart Pearson en Brian en Jimmy Greenhoff die in 1977 in dezelfde competitie hadden gezegevierd.

Erik ten Hag hoopt een einde te maken aan de langste trofeeëndroogte van de club in 40 jaar. De Europa League-overwinning van mei 2017 onder Jose Mourinho is de laatste van de 66 zilverstukken van United (inclusief Charity/Community Shields), waarbij de finale van dezelfde competitie in 2021 sindsdien het dichtst gemist is.

United blijft levend op alle vier fronten – Premier League, beide nationale bekers en de Europa League – en op woensdag kunnen ze een belangrijke stap naar succes zetten wanneer ze Nottingham Forest bezoeken in de eerste etappe van hun halve finale de Carabao Cup. Ten Hag denkt dat het lange wachten zijn team zal inspireren.

“Het is aan deze club om prijzen te winnen, dus we moeten weer op het goede spoor komen”, zei hij. Hij gelooft niet dat zijn spelers zullen bezwijken onder het gewicht van de verwachtingen. “We houden van druk en we hebben druk nodig – dat is goed. We moeten ermee omgaan; het geeft ons meer motivatie.

Ten Hag weet wat een trofee kan doen voor zijn ontluikende ambtstermijn. “Het geeft je vertrouwen en als je eenmaal wint [titles] het geeft je het vertrouwen dat je weet hoe het moet. En in moeilijke tijden leer je hoe je in het spel blijft, hoe je blijft om wedstrijden te winnen omdat je weet dat de kansen zullen komen en ook wat je moet doen om daar te komen.

“Trofeeën winnen is ook mentaal. Wedstrijden winnen is één ding, trofeeën winnen is iets anders. Op die beslissende momenten is het zo: weten wat je moet doen. Ik denk dat het een dunne lijn is.” [where we are]. We groeien mentaal enorm maar we hebben nog een stap te zetten. Het gaat om het winnen van trofeeën, dus we hebben een goede kans, maar we moeten het wedstrijd per wedstrijd bekijken.”

Erik ten Hag geniet van het winnen van de Nederlandse Eredivisie-titel met Ajax in 2022. Fotografie: Hollandse Hoogte/Shutterstock

Als manager omvat het trackrecord van Ten Hag drie Eredivisie-titels en twee Nederlandse bekers met Ajax, van 2018 tot 22. “Het is het beste gevoel dat je kunt hebben, een trofee winnen. geweldig, vooral voor de fans. De fans hier hebben wat ervaring, vooral de oudere. De periode dat Manchester United geen trofeeën won is te lang. We zijn ons hiervan bewust en we moeten opnieuw beginnen.”

Het wachten van Forest duurde zelfs nog langer. Sinds de aanval van Nigel Jemson Oldham versloeg om de League Cup te winnen in 1990, is roem een ​​vreemde geweest voor een club die twee Europa Cups heeft gewonnen. Tijdens het laatste bezoek van United aan de City Ground in februari 1999 scoorde Ole Gunnar Solskjær vier keer in een 8-1 overwinning, en keerden ze terug naar een locatie die zeker vijandig zal zijn.

Ten Hag zegt: “Een fanatiek publiek is fijn om voor te spelen. Het zal een goede sfeer zijn en het zal de spelers motiveren en daar moeten we ons op voorbereiden.”

Na de 3-2-nederlaag bij Arsenal zondag uitte Ten Hag kritiek op de verdediging van zijn ploeg. Over het algemeen is hij echter tevreden met een backline die de oppositie 13 keer heeft uitgeschakeld. “In veel wedstrijden hebben we het heel goed gedaan: we hadden veel schone lakens”, zei hij. “Tegen Man City hebben we heel goed verdedigd. [in the 2-1 win]. Over het algemeen verdedigden we tegen Arsenal heel goed. Ze schoten niet netjes, een keer was er een vrije trap.

“Il y avait beaucoup de défenseurs entre le ballon et le but. Tous les buts étaient évitables et c’est mon point de vue – cela ne peut pas arriver. Lorsque vous encaissez trois buts dans un match de haut niveau, vous ne pouvez pas winnen, verdienen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *