Wat wordt de volgende stap voor Frank Lampard?F

Lampard werd de nieuwste zondebok voor Everton-eigenaar Farhad Moshiri toen hij maandagavond werd ontslagen, maar weinig Toffees-fans houden de voormalige middenvelder van Chelsea en Engeland verantwoordelijk voor hun precaire positie of de burgeroorlog die de club overspoelde.

Lampard stond in feite hoog aangeschreven omdat hij vorig seizoen degradatie van Everton kon vermijden en openlijk met supporters sprak over de vele tekortkomingen van de club.

Hoewel hij niet verantwoordelijk was voor het jarenlange wanbeheer van Everton, waardoor hij met een onevenwichtige en gedemoraliseerde ploeg achterbleef, is het ook waar dat Lampard het beter had kunnen en moeten doen met zijn betovering.

Hij speelde een rotte hand in een serie van negen nederlagen in 12 competitiewedstrijden en hoewel hij kon wijzen op het redden van de Toffees en enkele uitstekende resultaten, heeft de overstap naar Merseyside zijn reputatie als coach niet verbeterd.

Frank Lampard heeft met horten en stoten indruk gemaakt als manager.

/ VADER

De vraag voor Lampard is waar hij heen gaat.

Hij heeft nu twee topbanen in de Premier League veiliggesteld en is in 18 maanden tijd twee keer ontslagen. Zal een andere topclub een punt nemen op een manager wiens strijd in de dug-out steeds groter wordt, relevanter dan zijn jaren van schittering op het veld?

Een terugkeer naar het Championship, waar hij met Derby redelijk werk heeft geleverd, lijkt misschien een stap achteruit, maar dat is precies wat Lampard nu nodig heeft.

Een stabiele club uit het tweede niveau, weg van de schijnwerpers, zou hem in staat stellen zijn vak aan te scherpen en zijn vooruitzichten op de lange termijn gunstiger te zijn dan een andere hogedrukrol op zich te nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *