We kunnen echt communiceren met apen. Dit is wat wetenschappers zojuist hebben gevonden


Mensen kunnen de gebruikelijke gebarentaalmethoden van andere apen begrijpen, hebben wetenschappers zojuist ontdekt – wat betekent dat we toch allemaal een dr. Jane Goodall in ons zouden kunnen hebben.

Onderzoekers aan de Universiteit van St. Andrews ontdekte dat mensen vrij gemakkelijk de betekenis kunnen begrijpen van signalen die apen zoals wilde chimpansees en bonobo’s gebruiken om met elkaar te communiceren.

De videostudie van de wetenschappers vroeg vrijwilligers om de gebaren van verschillende apenclips te interpreteren en te kiezen uit een lijst met mogelijke vertalingen.

De vrijwilligers interpreteerden de apen meer dan 50% van de tijd correct – waarbij vooraanstaande wetenschappers concludeerden dat deze vorm van communicatie waarschijnlijk ook door andere soorten mensapen wordt gedeeld.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *