Women’s Premier League wordt gespeeld van 4-24 maart – IPL herenfinale waarschijnlijk op 28 mei


De IPL-finale van 2023 wordt gespeeld op 28 mei en de startdatum is waarschijnlijk 31 maart of 1 april. ESPNcricinfo heeft ook vernomen dat het eerste seizoen van de Women’s Premier League (WPL) vanaf 4 maart wordt gespeeld. op 24

Het WPL-venster moet worden ingelast in het gat tussen de Women’s T20 World Cup, die van 10-26 februari in Zuid-Afrika wordt gespeeld, en de start van de Men’s IPL, die zal worden gespeeld op een aantal van de terreinen die ook zullen worden gespeeld. host WPL-spellen. Het idee is om de WPL ongeveer een week voor de start van de IPL voor mannen af ​​te ronden, zodat de grond vers is.

BCCI verkocht woensdag alle vijf de WPL-teams op een veiling in Mumbai, waarbij de eigenaren Mumbai Indians, Delhi Capitals en Royal Challengers Bangalore samen met Adani Group en Capri Holdings de veiling wonnen.

Het toernooischema en de route, evenals een beslissing over het aantal velden dat zal worden gebruikt, zijn “work in progress”, zei IPL-voorzitter Arun Dhumal na de veiling van woensdag. Jay Shah, de BCCI-secretaris, zei dat de spelersveiling hoogstwaarschijnlijk in de eerste week van februari zal plaatsvinden.

“Wat het betreft [the venues for the] eerste seizoen praten we nog steeds, ‘zei Dhumal.’ Er wordt aan gewerkt. We zullen de logistieke problemen in verband met deze zaak moeten bekijken [WPL] moet een waarde voor meerdere steden of een waarde voor één stad zijn.”

WPL-teameigenaren hebben elk een veilingbeurs van INR 12 crore (ongeveer USD 1,47 miljoen) om hun teams op te bouwen, die uit tussen de 15 en 18 spelers zullen bestaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *