Wout Weghorst scoort het eerste doelpunt van Man Utd in bekeroverwinning op Nottingham Forest | Voetbal


NOTTINGHAM, ENGELAND - JANUARI 25: Wout Weghorst van Manchester United viert feest tijdens de Carabao Cup halve finale heenwedstrijd tussen Nottingham Forest en Manchester United op City Ground op 25 januari 2023 in Nottingham, Engeland.  (Photo by Ash Donelon/Manchester United via Getty Images)

Wout Weghorst scoorde zijn eerste doelpunt voor Man Utd sinds hij in januari op huurbasis kwam (Foto: Getty)

Wout Weghorst scoorde woensdagavond zijn eerste Manchester United-doelpunt toen de ploeg van Erik ten Hag voet zette in de Carabao Cup-finale met een 3-0 overwinning in de heenwedstrijd in Nottingham Forest in de halve finale.

Marcus Rashford was ook op doel – hij zette zijn ongelooflijke vorm voort sinds het seizoen opnieuw was begonnen na het WK in Qatar – scoorde zijn 10e doelpunt in 10 wedstrijden, Forest nu drie doelpunten achterstand op weg naar de terugwedstrijd op Old Trafford terwijl Bruno Fernandes de overwinning veiligstelde in de 89e minuut.

United, dat tien keer heeft geprobeerd het tweede team te worden dat de finale bereikte, begon briljant aan de wedstrijd en Rashford legde het City Ground al na zes minuten het zwijgen op. Joe Worrall en sloeg de bal voorbij Wayne Hennessey.

Antony kreeg toen twee snelle kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar United zweette toen Forest-spits Sam Surridge in de 23e minuut gelijk maakte – een briljante finish in de verre hoek na indrukwekkend spel van Morgan Gibbs – White – alleen voor VAR om het te repareren. uit wegens nipt buitenspel vanwege zijn knie.

Forest rook naar bloed en had er aantoonbaar 1-1 van kunnen maken toen United-speler Victor Lindelof een fout maakte in zijn eigen strafschopgebied, waarbij de bal bijna voor Gibbs-White viel, alleen voor Lisandro Martinez die naar binnen snelde en een belangrijke klaring maakte.

Forest kwam zelfs nog dichterbij vanuit de resulterende hoek met Gustavo Scarpa die een gevaarlijke volley sloeg vanaf 20 meter afstand om een ​​fantastische redding af te dwingen van David de Gea, die naar links uithaalde en er goed aan deed om beide handen erop te zetten en hem naast te slaan.

Antony – die scoorde in de overwinning op Charlton in de kwartfinale – kreeg in de 33e minuut nog een kans om de voorsprong te verdubbelen nadat hij zich bij Weghorst en Fernandes had gevoegd, maar boswachter Hennessey ontzegde hem een ​​​​vitale blokkering.

Weghorst verdubbelde echter de voorsprong van United op een cruciaal moment – op het punt van rust – door de rebound te winnen nadat Antony opnieuw een redding dwong op Hennessey.

United begon goed aan de tweede helft en doodde de wedstrijd bijna in de 54e minuut toen het schot van Christian Eriksen vanaf 20 meter van de lat vloeide.

Weghorst had kort daarna zijn tweede van de avond kunnen toevoegen – met Martinez die een geweldige pass sloeg en Fernandes in het strafschopgebied zag springen – die het op het doel van de Nederlandse internationale spits schoof, die niet echt kon raken.

Er was een sleutelkans voor Forest op het uur en Gibbs-White zal zichzelf de schuld geven van het verspillen van een vrij schot op De Gea vanaf 18 meter, omdat hij zijn poging niet op doel kon krijgen.

De laatste 30 minuten waren enigszins ingetogen totdat Fernandes scoorde in de 89e minuut om de 3-0 overwinning veilig te stellen voor de terugwedstrijd op 1 februari – Hennessey kreeg zijn woeste schot in handen, maar kon het niet afhouden.

MEER: Marcus Rashford op gelijke voet met Liverpool en Spurs legendes, zegt Man Utd held

MEER: Wout Weghorst vastbesloten om Manchester United permanent te makenLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *