De Raptors lijken gedwongen om een ​​beslissing te nemen over de richting van het team op de handelsdeadline


De Toronto Raptors werken niet.

Echt, ze zijn niet erg succesvol geweest sinds ze het kampioenschap van 2020 verdedigden toen ze in zeven zwaarbevochten wedstrijden in de tweede ronde vielen tegen de Boston Celtics in de bubbel.

De Tampa-tank volgde het volgende jaar. Terug in Toronto vorig seizoen dreef een tweede helft de Raptors naar de play-offs, maar werd snel achtergebleven door de 76ers met 3-0 in een eerste ronde streak die uiteindelijk eindigde in een verlies in zes wedstrijden.

Nu zijn de Roofvogels 23-30, 12de in het Oosten en 6,5 spelen achter Nr 1. 6 zaad, dat een automatische playoffligplaats verdient. Vreemd genoeg voor draftfans is het ook het zesde slechtste record in de competitie.

Dit komt allemaal neer op bijna drie jaar bewijs dat deze iteratie van de Raptors een “pittige tegenstander in de eerste ronde” draagt.

Dat is niet waar je als franchise wilt zijn – vastzitten in het midden, niet goed genoeg om echt uit te dagen voor een kampioenschap of slecht genoeg om toptalent in de draft te krijgen.

Met de handelsdeadline aanstaande donderdag hebben teampresident Masai Ujiri en algemeen directeur Bobby Webster de zeldzame kans om resoluut een richting voor de franchise te kiezen.

De opties zijn talrijk.

Er is het verleidelijke explosieve spel, waarin je de huidige kern van Pascal Siakam, Fred VanVleet en OG Anunoby verlaat ten gunste van wederopbouw rond Scottie Barnes en de bootlading picks en jonge spelers die zouden terugkeren naar de handel.

Of de Raptors kunnen de andere kant op gaan. Als deze spelers zo waardevol zijn, moet je ze misschien gewoon houden en de nodige stappen ondernemen om het team om hen heen te versterken. Toronto mist met name velgbescherming en diepte.

Het antwoord ligt waarschijnlijk ergens in het midden.

KIJK | De Raptors staan ​​131 punten toe aan Jazz:

Raptors vallen op Jazz als Markkanen, Kessler voorop

Utah versloeg Toronto met 131-128, Lauri Markkanen boekte 28 punten en 13 rebounds, terwijl rookie Walker Kessler zeven blokken gelijk maakte en 14 rebounds pakte.

Opties met Anunoby

Anunoby is het onderwerp geweest van de meeste handelsgeruchten. Sinds het laagseizoen wordt er gefluisterd over zijn rol en een 25-jarige defensieve krachtpatser die ook een betrouwbare driepuntsschutter is, is van grote waarde.

Volgens meerdere rapporten boden de New York Knicks Anunoby drie keuzes in de eerste ronde aan. Chris Haynes, een NBA-insider voor TNT en Bleacher Report, meldde donderdag dat ook de Memphis Grizzlies en New Orleans Pelicans geïnteresseerd zijn.

Nogmaals, de Raptors konden de goede jonge speler met onbenut potentieel gewoon behouden.

Maar iets aan de Raptors voelt gewoon verkeerd aan. Hun defensieve intensiteit – een belangrijk onderdeel van de identiteit van Toronto dat teruggaat tot het vroege Kyle Lowry-DeMar DeRozan-tijdperk – ontbreekt.

En “Vision 6’9”, de theorie dat Toronto zijn selectie opbouwt rond een groep spelers van vergelijkbare grootte die meerdere rollen kunnen spelen, lijkt te hebben geleid tot overtolligheid.

Een combinatie van keuzes en jonge spelers die terugkeren voor Anunoby zou het soort flexibiliteit bieden, zowel qua middelen als qua selectie zelf, waar de Raptors naar hunkeren.

Met het huidige seizoen, nu meer dan 50 games oud, dat er steeds meer uitziet als een afschrijving, zou de ruil de Raptors voorlopig kunnen helpen terug te keren, waardoor hun loterijkansen toenemen in de hoop buitenaards/eenhoorn Victor Wembanyama, de De Fransman beschouwde de best mogelijke kandidaat sinds Anthony Davis, zo niet Kevin Durant of LeBron James.

Potentiële vrije agenten dreigen

Bij het achtervolgen van loterijballen zouden de Raptors er ook voor kunnen kiezen om af te rekenen met potentiële vrije agenten VanVleet en Gary Trent Jr., hoewel er in beide gevallen redenen zijn om voorzichtig te zijn.

VanVleet is het hart van het team, een emotionele leider op het veld die een cultheld werd met zijn deelname aan de finale van 2019.

De cultuur van de Raptors – schijnbaar afwezig dit jaar, maar enorm aanwezig voor de voorgaande 10 – wordt belichaamd door VanVleet, de undrafted free agent die op zichzelf wedde. Als je in cultuur gelooft, heb je er een hekel aan om met zo’n man te handelen.

Een basketballer in een witte trui dribbelt met zijn rechterhand terwijl hij een tegenstander in een paarse trui probeert te passeren.
VanVleet, links, zou dit laagseizoen een free agent kunnen worden. (Rick Scuteri/Associated Press)

Trent Jr. is ondertussen het type speler dat de Raptors nodig hebben: een 24-jarige carrière met 38,5 procent driepuntsschutter in het op twee na slechtste schietteam van de competitie.

Michael Grange van Sportsnet meldde eerder deze week dat de terugkeer van Trent Jr. zoiets zou kunnen zijn als “één beschermde eerste-rondespeler of twee goede tweede-ronde-keuzes, met bijpassende beloning.” Is het de moeite waard ?

Alles-in-één scenario’s

Een echte demontage zou ook het verlies van Siakam omvatten, met het idee dat de tijdlijn van de 28-jarige niet overeenkomt met die van de 21-jarige Barnes. Maar je beste speler op zijn hoogtepunt behandelen, van een team met de hoop om volgend seizoen terug te keren naar de play-offs, lijkt misplaatst.

De vraag is dus hoe je het beste om Siakam en Barnes heen kunt bouwen, in de hoop dat Barnes, die vorig seizoen Rookie of the Year won, uiteindelijk een ster wordt.

Misschien zal Toronto dat al in 2024 zien gebeuren en iemand als San Antonio-centrum Jakob Poeltl, een voormalige Raptors-ontwerpkeuze, toevoegen die onmiddellijk de middenpositie zou versterken. Misschien is er een noodzaak om te ruilen met Anunoby die vertrekt voor een of twee gevestigde spelers in plaats van voor futures.

Hoe dan ook, het is duidelijk dat er iets moet veranderen voor de Raptors.

Het meest fascinerende aan volgende week is hoe Ujiri en Webster ervoor kiezen om het in te kaderen.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

potatoe peeler -

personel sağlık

potatoe peeler -

personel sağlık