Het Witte Huis zegt dat Russische en Wit-Russische atleten niet onder vlaggen mogen strijden op de Olympische Spelen van Parijs in 2024Het Witte Huis zei donderdag dat het hardhandig optreden tegen de deelname van Russische en Wit-Russische functionarissen aan wereldsporten steunt en dat atleten uit die landen die deelnemen aan de Zomerspelen van 2024 hun nationale symbolen niet mogen tonen.

De perssecretaris van president Biden, Karine Jean-Pierre, schetste het standpunt van de VS tijdens een debat over de vraag of Russische en Wit-Russische atleten zouden moeten deelnemen aan de Olympische Spelen van Parijs, die over 18 maanden zullen plaatsvinden, vanwege de brutaliteit van hun landen in Oekraïne.

Als het Internationaal Olympisch Comité besluit atleten uit deze landen toe te laten, “zou het absoluut duidelijk moeten zijn dat zij niet de Russische of Wit-Russische staten vertegenwoordigen”, zei mevrouw Jean-Pierre. “Het gebruik van officiële Russische en Wit-Russische vlaggen, emblemen en volksliederen moet ook worden verboden.”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft er bij IOC-president Thomas Bach en de Franse president Emmanuel Macron op aangedrongen om Russische atleten te verbieden deel te nemen aan de Spelen van komende zomer. Hij zei dat het toestaan ​​van deelname zou betekenen dat “terreur op de een of andere manier in orde is”.

Maar vorige week maakte het IOC bekend de atleten toe te laten. Hij voerde aan dat niemand van de Olympische Spelen mag worden gegooid “alleen vanwege hun paspoort”.

De commissie zei dat het atleten uit Rusland en Wit-Rusland verboden zou zijn om “de vlag, het volkslied, de kleuren of andere identificatie van die landen te gebruiken bij een sportevenement of bijeenkomst, ook op de ‘site-wide’ – een standpunt dat werd herhaald door het Witte Huis op Donderdag.

“Geen enkele vertegenwoordiger van de Russische en Wit-Russische regering of staat mag worden uitgenodigd of geaccrediteerd voor een internationaal sportevenement of een internationale bijeenkomst”, aldus het IOC.

Evenzo zei mevrouw Jean-Pierre dat de Verenigde Staten Russische en Wit-Russische sport- en overheidsfunctionarissen wilden uitsluiten van “invloedrijke posities” in sportraden en organisatiecomités.

De Verenigde Staten hebben er ook bij nationale en internationale sportorganisaties op aangedrongen om alle uitzendingen van sportcompetities in Rusland of Wit-Rusland op te schorten.

De Russische president Vladimir Poetin viel eind februari 2022 Oekraïne binnen.

Wit-Rusland stond Rusland toe zijn grondgebied te gebruiken om training te geven en een deel van zijn invasie van Oekraïne te organiseren. Hij gaf ook toe dat hij raketwerpers van het station in Moskou op zijn grondgebied had achtergelaten.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

potatoe peeler -

personel sağlık

potatoe peeler -

personel sağlık