Nelson Peltz beëindigt de strijd om de bestuurszetel van Disney nadat het bedrijf heeft ingestemd met het schrappen van 7.000 banen


Activistische miljardair-investeerder Nelson Peltz verklaarde donderdagochtend zijn proxy-gevecht met Disney nadat de entertainmentgigant had onthuld dat het miljarden dollars aan kosten en 7.000 banen zou besparen.

De aankondiging van Peltz ging vergezeld van een verklaring van de huidige CEO Bob Iger, 71, dat hij over twee jaar zou aftreden.

Op donderdagochtend vertelde de 80-jarige Peltz aan CNBC’s “Squawk on the Street” dat “Disney van plan is alles te doen wat we wilden dat ze doen”, en noemde het einde van zijn activistische strijd een “enorme overwinning”.

‘We wensen Bob het beste [Iger], dit managementteam en de raad van bestuur. We gaan kijken. We gaan wortel schieten”, zegt Peltz, die Trian Fund Management leidt.

Het nieuws van Iger werd ook via CNBC uitgezonden. Hij vertelde de outlet dat het zijn bedoeling was “hier twee jaar te blijven, dat is wat mijn contract zegt, dat was mijn overeenkomst met het bestuur, en dat is mijn voorkeur.”

Nelson Peltz (links) met zijn dochter Nicola Peltz (rechts).  Peltz beëindigde donderdag zijn proxy-bod op Disney nadat het bedrijf had ingestemd met miljarden dollars aan kostenbesparende maatregelen

Nelson Peltz (links) met zijn dochter Nicola Peltz (rechts). Peltz beëindigde donderdag zijn proxy-bod op Disney nadat het bedrijf had ingestemd met miljarden dollars aan kostenbesparende maatregelen

Vorige maand lanceerde Trian een proxy-gevecht met Disney, waarbij hij erop aandrong dat Peltz een plaats in het bestuur van het bedrijf zou krijgen.

Destijds zei het bedrijf dat het ongeveer 9,4 miljoen aandelen had ter waarde van ongeveer $ 900 miljoen, die het enkele maanden eerder had opgebouwd.

Peltz nam eerder een kritische houding aan tegen Disney’s $ 71 miljard overname van Fox in 2019, evenals zijn mislukte opvolgingsplanning die leidde tot de afzetting van Bob Chapek en Iger’s tweede regeerperiode.

Tijdens de rest van Iger’s ambtstermijn zal hij verantwoordelijk zijn voor het opstellen van een sterker opvolgingsplan dan degene die Chapek op zijn plaats liet, alleen om toezicht te houden op een turbulente periode voor het bedrijf.

“We dachten dat we de juiste beslissing hadden genomen toen we voor Bob kozen [Chapek] in 2020. Het bestuur besloot in november dat hij niet de juiste persoon voor de baan was en bracht een wijziging aan’, zei Iger, die weigerde verder commentaar te geven.

Hij voegde eraan toe dat een van de belangrijkste doelstellingen van het bedrijf op dit moment de winstgevendheid van de streamingdivisie van het bedrijf is – een aspect waarop de campagne van Peltz was gebaseerd.

De bovengenoemde 7.000 ontslagen zijn bedoeld om het bedrijf tot $ 5,5 miljard te besparen.

“We verliezen nog steeds geld aan streaming”, zei Iger donderdag. “We moeten het tij keren.” Hij hoopt op winstgevendheid in 2024.

De recente prijsstijging voor de streamingdiensten van het bedrijf heeft waarschijnlijk geleid tot het verlies van ongeveer 2,4 miljoen Disney+ klanten.

Iger zei ook dat het bedrijf zich zal concentreren op fan-favoriete franchises die enorme commerciële successen zijn geweest, zoals Frozen en Toy Story, waarvoor sequels in de maak zijn.

Iger keerde in november terug om Disney te leiden na een kort vertrek

Iger keerde in november terug om Disney te leiden na een kort vertrek

De oprichter van Trian Fund Management, Nelson Peltz, zei donderdag dat hij klaar was met zijn strijd om een ​​zetel in het bestuur van Disney.

De oprichter van Trian Fund Management, Nelson Peltz, zei donderdag dat hij klaar was met zijn strijd om een ​​zetel in het bestuur van Disney.

Iger werd weer aan boord gehaald nadat was onthuld dat het bedrijf hem na zijn vertrek $ 10 miljoen aan advieskosten betaalde.

Chapek werd eind vorig jaar afgezet omdat het bedrijf worstelde met een aantal financiële en politieke problemen, naast verschillende interne klachten van senior executives over het leiderschap van Chapek.

Chapek (links) werd afgezet na bijna een jaar van crisis na crisis bij Disney

Beleggers waren grotendeels verheugd om te zien dat Iger terugkeerde naar het House of Mouse na een kortstondige pensionering van zijn rol als CEO. De aandelen van het bedrijf zijn sinds de terugkeer in november met meer dan 20% gestegen.

Iger bekritiseerde donderdag het spel van Peltz en zei dat de investeerder van ongeveer $ 1,4 miljard “geen visie, of zelfs maar ideeën, verwoordde die voor ons van bijzondere waarde zijn”.

Peltz heeft een ‘Restore the Magic’-campagne ingezet voor een bestuurszetel nadat hij beweerde dat het bedrijf de afgelopen jaren geld heeft verspild door te strijden tegen een reputatie als een superrevival die gezinnen niet aanspreekt, wat aandeelhouders $ 120 miljard heeft gekost.

“Voor een bedrijf met zoveel voordelen – ongeëvenaarde loyaliteit en toegang tot consumenten, waardevol intellectueel eigendom, gerenommeerde merken, een benijdenswaardige inhoudsbibliotheek en een getalenteerd en betrokken personeelsbestand – is het teleurstellend en gewoon onaanvaardbaar dat aandeelhouders zo veel hebben geleden”, zei Peltz. vorige week per brief aan de aandeelhouders van Disney.

Peltz legde uit dat dit meestal wordt uitgeschakeld door pogingen om deugdzaamheid te signaleren en de bedrijfscultuur te vormen en meer geïnteresseerd is in operaties en geld.

Disney kreeg met name ruzie met GOP Pop-gouverneur Ron DeSantis van Florida toen hij degenen steunde die zich verzetten tegen de wet ‘Ouderlijke rechten in het onderwijs’ van de gouverneur, die door critici de ‘zeg geen homo’-wet wordt genoemd.

Het resultaat van de verstoring was dat DeSantis de zelfvoorzienende capaciteiten van het bedrijf drastisch verminderde in Reedy Creek, waar Disney al een halve eeuw een reeks speciale voordelen handhaaft.

Eerder deze week schepte DeSantis op over zijn overwinning op het enorme entertainmentconglomeraat en zei dat er een “nieuwe sheriff in de stad” was in het voorheen autonome Reedy Creek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

potatoe peeler -

personel sağlık

potatoe peeler -

personel sağlık