DeSantis bereidt het bod voor 2024 achter de schermen voor in afwachting van de aangifte


(Bloomberg) – Gouverneur Ron DeSantis bereidt zich actief voor op een presidentskandidaat in 2024, ook al stelt hij een officiële aankondiging uit om de aandacht van de Republikeinse kiezers op zijn agressief conservatieve staat van dienst in Florida te houden, volgens mensen die bekend zijn met de plannen.

Bloombergs meest gelezen

Achter de schermen interviewen DeSantis en zijn hechte team van adviseurs nationale adviseurs om aan een presidentiële campagne te werken. Een retraite voor ongeveer 150 donateurs, GOP-leiders en wetgevers is gepland voor het laatste weekend van februari in een hotel in Palm Beach, waar DeSantis zal opscheppen over zijn gouvernementele staat van dienst.

Assistenten spreken met en controleren officieren in vroege staten zoals Iowa, New Hampshire, Pennsylvania en South Carolina, die toezicht kunnen houden op de operaties ter plaatse en ervoor kunnen zorgen dat de campagne voldoet aan alle vereisten om in aanmerking te komen voor de voorverkiezingen, en zijn bondgenoten beginnen een super-PAC om zijn prille kandidatuur te steunen, volgens twee mensen die over de plannen waren ingelicht.

Veel van de gewone medewerkers die zijn gouverneursrace in 2022 hebben geleid, zullen naar verwachting zijn presidentiële race ondertekenen. Het persteam van DeSantis reageerde niet op een verzoek om commentaar.

Terwijl veel Republikeinse miljardairs en miljonairs steeds meer op hun hoede zijn voor Donald Trump, hebben donoren zoals Ken Griffin van Citadel en Stephen Schwarzman van Blackstone Group Inc. aangegeven de voormalige president niet financieel te zullen steunen. Donoren willen een GOP-kandidaat met veel van dezelfde beleidsvoorschriften maar met meer discipline.

“Er is geen reden voor DeSantis om nu binnen te komen. Hij heeft een identiteitsbewijs en de mogelijkheid om geld in te zamelen”, zegt Mike DuHaime, voormalig hoofd campagnestrateeg voor de gouverneur van New Jersey, Chris Christie, en voormalig politiek directeur van het Republikeinse Nationale Comité. “Het maakt Trump duidelijk gek, want hij heeft iemand nodig om mee te vechten.”

Trump is al begonnen met het aanvallen van zijn rivaal in Florida. Hij gaf hem de bijnaam “Ron DeSanctimonious” en plaatste een foto van hem op sociale media als een jonge privéschoolleraar omringd door vrouwelijke studenten.

Tijdens de recente persconferentie werd DeSantis gevraagd of Trumps Truth Social-berichten op deze foto lasterlijk konden zijn. Hij zei dat hij “elke dag dat ik gouverneur was” met lasterlijke dingen te maken had gehad, maar een platform had om terug te vechten.

Ondanks het heen en weer groeien tussen de twee, wordt van DeSantis niet verwacht dat hij zijn kandidatuur pas in het late voorjaar of de vroege zomer bekendmaakt nadat de zitting van de wetgevende macht van de staat voorbij is.

De Republikeinse voorverkiezingen zijn traag van start gegaan, met Trump tot nu toe als enige officiële kandidaat.

Voormalig gouverneur van South Carolina en voormalig Amerikaans ambassadeur bij de Verenigde Naties Nikki Haley zal naar verwachting haar kandidatuur op 15 februari aankondigen. Verschillende andere Republikeinen proberen donoren binnen te halen en de interesse van kiezers te peilen, waaronder voormalig vicepresident Mike Pence, senator Tim Scott, voormalig staatssecretaris Mike Pompeo, gouverneur van New Hampshire Chris Sununu, voormalig gouverneur van Maryland Larry Hogan en gouverneur van South Dakota Kristi Noem.

Uit peilingen blijkt dat DeSantis en Trump de koplopers zijn en dat er geen andere potentiële kandidaten zijn die hetzelfde enthousiasme opwekken. Uit een nieuwe peiling van Monmouth University bleek dat Trump en DeSantis 33% van de Republikeinse en pro-GOP-kiezers verzamelden.

Vroege voorsprong

In een hypothetische onderlinge strijd versloeg DeSantis Trump met 53% tot 40% en versloeg hij de voormalige president van alle kiezerssubcategorieën – inclusief degenen die als evangelicals worden beschouwd en sterke of gematigde Republikeinen – behalve degenen die minder dan $ 50.000 per jaar verdienen. jaar en mensen van 65 jaar en ouder.

“Trump en DeSantis staan ​​hoog aangeschreven bij de partijbasis, maar het is waarschijnlijk dat de mening van de kiezers over Trump op dit moment steviger verankerd is dan DeSantis op dit moment”, zegt Patrick Murray, directeur van het onafhankelijke opiniepeilingsinstituut van Monmouth University. in een rapport. “De onbekende factor is of DeSantis dat vroege voordeel kan behouden als en wanneer hij op campagnespoor gaat.”

Democraten beweren dat DeSantis zou kunnen verdorren onder de verhoogde aandacht die gepaard gaat met het presidentschap van de nationale media en het ontmoeten van duizenden kiezers in Iowa, New Hampshire en South Carolina. Terwijl ze DeSantis probeerden af ​​te schilderen als een andere extreme Republikein, kozen ze niet de beste aanvalslinie.

Maar ze vrezen publiekelijk dat zijn leeftijd – hij is 44 – en zijn ervaring als gouverneur hem tot een geduchte tegenstander van de 80-jarige president Joe Biden zullen maken.

–Met hulp van Mark Niquette.

Bloomberg Businessweek’s meest gelezen

©2023 Bloomberg LP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

potatoe peeler -

personel sağlık

potatoe peeler -

personel sağlık