Biden roept op tot ‘verbod op aanvalswapens’ na schietpartij op Michigan State University


President Joe Biden riep dinsdag op tot een “verbod op aanvalswapens en magazijnen met hoge capaciteit” nadat een schutter maandagavond drie mensen doodde en vijf anderen verwondde aan de Michigan State University.

“Het congres moet iets doen en met gezond verstand hervormingen van de wapenwetten doorvoeren, waaronder het eisen van antecedentenonderzoek bij alle wapenverkopen, het verbieden van aanvalswapens en magazijncapaciteit, het dichten van mazen in ons antecedentenonderzoekssysteem, het eisen van veilige opslag van vuurwapens en het opheffen van immuniteit voor wapenwetten. wapenfabrikanten die willens en wetens oorlogswapens in onze straten hebben geplaatst”, zei Biden in een stelling.

De schutter, die werd geïdentificeerd als de 43-jarige Anthony Dwayne McRae, werd dood aangetroffen door een zelf toegebrachte schotwond, zei MSU waarnemend plaatsvervangend politiechef Chris Rozman. De schutter, die een pistool leek vast te houden in een gepubliceerde afbeeldingwas niet verbonden aan de universiteit en opende het vuur in twee voor het publiek toegankelijke gebouwen, de New York Times gemeld.

De politie heeft niet geverifieerd welk type wapen bij de aanval is gebruikt.

LANSING, MI – 13 FEBRUARI: Studenten van de Michigan State University evacueren naar een veilig gebied tijdens een actieve schuttersituatie op de campus op 13 februari 2023 in Lansing, Michigan. Vijf mensen werden neergeschoten en de schutter blijft na de aanval vrij rondlopen, volgens gepubliceerde informatie. Uit rapporten blijkt dat sommige slachtoffers levensbedreigende verwondingen hebben. (Foto door Bill Pugliano/Getty Images)

Twee van de slachtoffers werden geïdentificeerd als tweedejaars Brian Fraser en junior Alexandria Verner uit Clawson, Michigan, de New York Times gemeld. Het derde slachtoffer werd niet genoemd uit respect voor de wensen van de familie. (GERELATEERD: 3 doden, 5 gewonden bij schietpartij op Michigan State University)

“Ons hart gaat uit naar deze jonge slachtoffers en hun families, naar de bredere gemeenschappen van East Lansing en Lansing, en naar alle Amerikanen in het hele land die rouwen als gevolg van wapengeweld”, zei Biden in de mededeling.

De president sprak met de democratische gouverneur van Michigan. Gretchen Whitmer op maandagavond “en leidde de inzet van alle noodzakelijke federale wetshandhavingsinstanties ter ondersteuning van lokale en nationale reactie-inspanningen.”

McRae werd eerder in 2019 gearresteerd voor het dragen van een verborgen wapen zonder vergunning, de Detroit Free Press gemeld.
Watch When You Finish Saving The World Online
Watch When You Finish Saving The World Online
Watch When You Finish Saving The World Online
Watch When You Finish Saving The World Online
Watch When You Finish Saving The World Online
Watch When You Finish Saving The World Online
Watch When You Finish Saving The World Online
Watch When You Finish Saving The World Online
Watch When You Finish Saving The World Online
Watch When You Finish Saving The World Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

potatoe peeler -

personel sağlık

potatoe peeler -

personel sağlık