Texas AG Ken Paxton klaagt POTUS aan wegens ‘illegale’ ondertekening van een omnibusuitgavenrekening van $ 1,7 biljoen


De procureur-generaal van Texas, Ken Paxton, heeft woensdag een rechtszaak aangespannen tegen president Biden over wat hij omschrijft als de “illegale” ondertekening van de omnibus-uitgavenwet van $ 1,7 biljoen.

De 2023 Consolidated Appropriations Bill, gesteund door slechts negen Huisrepublikeinen, ging dagen voor Kerstmis voorbij, waarbij meer dan de helft van de leden afwezig was en bij volmacht stemde. De zaak van Paxton stelt dat de Amerikaanse grondwet vereist dat er een quorum aanwezig is om over wetgeving te stemmen, zonder welke het Huis alleen “van dag tot dag kan schorsen” en “de aanwezigheid van afwezige leden kan afdwingen”, waardoor de onwettige wet wordt aangenomen.

“Hoewel president Biden de Consolidated Appropriations Act ondertekende, was zijn handtekening nietig omdat de wet nooit ‘door het Huis van Afgevaardigden is aangenomen’”, aldus de proces. (GERELATEERD: De uitgavenrekening van het Congres bevat miljoenen ontwaakdocumenten)

Leden dienden volmachtbrieven in onder het mom van de “aanhoudende COVID-19-pandemie”, hoewel voormalig huisvoorzitter Nancy Pelosi destijds opmerkte dat het meer “weergerelateerd” was en aan de Republikeinse vertegenwoordiger uit Texas. Chip Roy bekritiseerde de afwezige leden omdat ze “vliegtuigen probeerden te halen” in plaats van “vechten” voor het Amerikaanse volk.

“Nergens machtigt de Amerikaanse grondwet het Huis om rekeningen van biljoenen dollars goed te keuren wanneer meer dan de helft van de leden thuis, op vakantie of fysiek ergens anders is dan in het Amerikaanse Capitool”, zei Paxton in een persbericht. “Onze oprichters zouden zich omdraaien in hun graf als ze konden zien hoe voormalig voorzitter Nancy Pelosi stemmen bij volmacht gebruikte om ons constitutionele systeem op zijn kop te zetten. Dit geldt vooral als het gaat om de 1,7 biljoen dollar die nooit had mogen worden “geadopteerd”.

“Joe Biden, die al een halve eeuw in Washington woont, had moeten weten dat hij hem ook niet legaal kon ondertekenen”, vervolgde Paxton. “Maar hij lijkt zich nooit door de wet te laten tegenhouden om te doen wat hij wil.”

Het Witte Huis reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Alle inhoud die is gemaakt door de Daily Caller News Foundation, een onafhankelijke, onpartijdige nieuwsdienst, is gratis beschikbaar voor elke legitieme nieuwsuitgever die een groot publiek kan bereiken. Alle opnieuw geposte artikelen moeten ons logo, de naamregel van onze verslaggever en DCNF-lidmaatschap bevatten. Neem voor vragen over onze richtlijnen of samenwerking met ons contact op met licensing@dailycallernewsfoundation.org.
Watch When You Finish Saving The World Online
Watch When You Finish Saving The World Online
Watch When You Finish Saving The World Online
Watch When You Finish Saving The World Online
Watch When You Finish Saving The World Online
Watch When You Finish Saving The World Online
Watch When You Finish Saving The World Online
Watch When You Finish Saving The World Online
Watch When You Finish Saving The World Online
Watch When You Finish Saving The World Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

potatoe peeler -

personel sağlık

potatoe peeler -

personel sağlık