Noord-Korea uit nieuwe bedreigingen, Amerikaanse bommenwerpers vliegen na ICBM-test


SEOUL, Zuid-Korea (AP) – Noord-Korea heeft zondag zijn laatste intercontinentale ballistische rakettest aangekondigd. gericht op het verder versterken van zijn “fatale” nucleaire aanvalscapaciteit en dreigde met extra krachtige stappen voorafgaand aan aanstaande militaire oefeningen tussen de Verenigde Staten en Zuid-Korea.

De Verenigde Staten reageerden door later zondag in een machtsvertoon te vliegen met supersonische langeafstandsbommenwerpers voor afzonderlijke gezamenlijke oefeningen met Zuid-Koreaanse en Japanse straaljagers.

De ICBM-test van zaterdag, de eerste rakettest in het Noorden sinds 1 januari. 1, meldt dat zijn leider Kim Jong-un rivaliserende oefeningen gebruikt als een kans om het nucleaire arsenaal van zijn land uit te breiden de overhand krijgen in toekomstige betrekkingen met de Verenigde Staten. Deskundige zegt dat Noord-Korea mogelijk zal proberen om regelmatig operationele oefeningen te houden waarbij de ICBM’s betrokken zijn.

Het officiële Koreaanse Central News Agency van Noord-Korea zei dat de lancering van de Hwasong-15 ICBM “plotseling” zonder voorafgaande kennisgeving was uitgevoerd op direct bevel van Kim.

KCNA zei dat de lancering bedoeld was om de betrouwbaarheid van het wapen en de gevechtsgereedheid van de kernmacht van het land te verifiëren. Hij zei dat de raket vanuit een hoge hoek werd afgevuurd en een maximale hoogte van ongeveer 5.770 kilometer (3.585 mijl) bereikte, een afstand van ongeveer 990 kilometer (615 mijl) aflegde gedurende 67 minuten voordat hij ermee een vooraf bepaald gebied in de wateren raakte. tussen het Koreaanse schiereiland en Japan.

De steile lancering was blijkbaar bedoeld om buurlanden te vermijden. De door Noord-Korea gerapporteerde vluchtgegevens, die ruwweg overeenkwamen met lanceringsinformatie die eerder door zijn buren was beoordeeld, tonen aan dat het wapen theoretisch in staat is om het Amerikaanse vasteland te bereiken als het op een standaardtraject wordt afgevuurd.

De lancering van Hwasong-15 demonstreerde de “krachtige fysieke nucleaire afschrikking” van het Noorden en zijn inspanningen om “zijn dodelijke nucleaire tegenaanval tegen vijandige troepen om te zetten” in een buitengewoon krachtig vermogen dat niet kan worden tegengegaan, zei KCNA.

Of Noord-Korea een werkende ICBM met nucleaire tip heeft, is nog steeds een bron van discussie van buitenaf, aangezien sommige experts zeggen dat het noorden geen manier onder de knie heeft om kernkoppen te beschermen tegen de barre omstandigheden van terugkeer in de atmosfeer. Het Noorden zegt over dergelijke technologie te beschikken.

De Hwasong-15 is een van de drie bestaande ICBM’s van Noord-Korea, die allemaal vloeibare stuwstoffen gebruiken die voorafgaand aan de lancering moeten worden geïnjecteerd en die niet gedurende lange tijd van stroom kunnen blijven voorzien. Het noorden dringt aan op de bouw van een ICBM met vaste brandstof, die mobieler en moeilijker te detecteren zou zijn vóór de lancering.

“Kim Jong Un heeft waarschijnlijk vastgesteld dat de technische betrouwbaarheid van de ICBM-kracht van het land met vloeibare stuwstof voldoende is getest en geëvalueerd om nu regelmatige operationele oefeningen van dit type mogelijk te maken”, zegt Ankit Panda, een expert bij de Carnegie Endowment for International. .

Chang Young-keun, een raketexpert aan de Korea Aerospace University in Zuid-Korea, zei dat Noord-Korea een verbeterde versie van de Hwasong-15 ICBM lijkt te hebben gelanceerd. Chang zei dat uit informatie van Noord-Korea bleek dat de raket waarschijnlijk een groter potentieel bereik zou hebben dan de standaard Hwasong-15.

Later op zondag trainden Amerikaanse B-1B-bommenwerpers en andere vliegtuigen afzonderlijk met Zuid-Koreaanse en Japanse straaljagers boven en nabij het Koreaanse schiereiland. Een Zuid-Koreaanse militaire verklaring zei dat de training van zondag de “ijzersterke” veiligheidstoezegging van Washington aan Zuid-Korea opnieuw bevestigde.

Noord-Korea is gevoelig voor de inzet van Amerikaanse B-1B-bommenwerpers, die een enorme lading conventionele wapens kunnen vervoeren.

De lancering van het Noorden kwam een ​​dag nadat het een “ongekend” antwoord beloofde op een reeks militaire oefeningen die Seoul en Washington de komende weken plannen.

In een verklaring op zondag beschuldigde Kim Yo Jong, de invloedrijke zus van Kim Jong-un, Zuid-Korea en de Verenigde Staten ervan “openlijk hun gevaarlijke hebzucht te tonen en te proberen het leger te overmeesteren en een overheersende positie op het Koreaanse schiereiland in te nemen”.

“Ik waarschuw dat we elke beweging van de vijand in de gaten zullen houden en overeenkomstige, zeer krachtige en overweldigende tegenmaatregelen zullen nemen tegen elke beweging van zijn vijandige vijand”, zei ze.

Noord-Korea heeft scherpe kritiek geuit op regelmatige militaire oefeningen tussen Zuid-Korea en de Verenigde Staten als repetitie voor een invasie, hoewel bondgenoten zeggen dat hun oefeningen defensief van aard zijn.

“Nu weten we dat elke actie van de Verenigde Staten en Zuid-Korea – zelfs gerechtvaardigd vanuit het oogpunt van verdediging en afschrikking tegen roekeloos gedrag (door Noord-Korea) – zal worden geïnterpreteerd en geprotesteerd als een daad van vijandigheid door Noord-Korea. ” hij voegde toe. zei Soo Kim, beveiligingsanalist bij de in Californië gevestigde RAND Corporation. “Er zal altijd voer zijn voor (Kim Jong Un’s) wapenprovocaties.”

“Met kernbommen op sleeptouw en de kunst van dwang en intimidatie onder de knie hebbend, heeft Kim geen ‘zelfverdediging’ nodig. Maar door zich te verzetten tegen de Verenigde Staten en Zuid-Korea als agressors, kan Kim zijn wapenontwikkeling rechtvaardigen,” zei Soo Kim.

Adrienne Watson, woordvoerster van de Nationale Veiligheidsraad van de Verenigde Staten, zei dat de Verenigde Staten alle nodige stappen zullen ondernemen om de veiligheid van het Amerikaanse thuisland, Zuid-Korea en Japan te waarborgen. De presidentiële Nationale Veiligheidsraad van Zuid-Korea zei dat het zou proberen zijn “overweldigende reactievermogen” te versterken tegen mogelijke Noord-Koreaanse agressie op basis van de militaire alliantie met de Verenigde Staten.

De Zuid-Koreaanse en Amerikaanse legers zijn van plan deze week een tafeloefening te houden om een ​​gezamenlijke reactie op een mogelijk gebruik van kernwapens door Noord-Korea te verfijnen. De geallieerden zullen in maart ook nog een gezamenlijke computergesimuleerde oefening en veldtraining houden.

De ministers van Buitenlandse Zaken van Zuid-Korea en Japan, die zaterdag in de marge van een veiligheidsconferentie in Duitsland bijeenkwamen, kwamen overeen de trilaterale samenwerking met de Verenigde Staten te versterken en wisselden diepgaande standpunten uit over de kwestie van de mobilisatie van Koreaanse dwangarbeiders uit het koloniale tijdperk – een belangrijk knelpunt in de inspanningen om hun betrekkingen te verbeteren, volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken van Seoul.

Zuid-Korea en Japan zijn beide belangrijke bondgenoten van de VS, maar hebben vaak gespuugd over kwesties die voortkomen uit de koloniale bezetting van het Koreaanse schiereiland door Tokio van 1910 tot 1945. hun veiligheidssamenwerking.

__

Associated Press-schrijver Yuri Kageyama in Tokio heeft bijgedragen aan dit rapport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

potatoe peeler -

personel sağlık

potatoe peeler -

personel sağlık