Jake Paul zet een nieuwe stap in zijn boksreis met Fury Fight


De onorthodoxe bokscarrière van Jake Paul staat op het punt serieus te worden.

De YouTube-influencer die prijswinnende vechter werd, staat zondag voor het eerst tegenover een erkende professionele bokser wanneer hij het opneemt tegen Tommy Fury, de halfbroer van wereldkampioen zwaargewicht Tyson Fury.

Sinds hij zich in 2018 aan het boksen waagde, heeft Paul gevochten met een andere influencer, een voormalige NBA-basketbalspeler en drie MMA-vechters.. Hij won elke keer, waarmee hij zijn toch al sterke merk nog verder versterkte.

Fighting Fury wordt algemeen gezien als een doorbraak, en de WBC, die de strijd goedkeurt, erkent dat. Inderdaad, als de 26-jarige Paul – een blond, bebaard fenomeen op sociale media – wint, krijgt hij een plek op de WBC-wereldranglijst voor zwaargewichten.

“Jake heeft toewijding en respect voor de sport”, zei de sanctionerende instantie, “en de WBC tolereert geen discriminatie van wie dan ook. Hij verdient de kansen die elke andere bokser krijgt.”

Het is nauwelijks een beweging die populair zal zijn bij traditionele boksers.

Nogmaals, Paul opereert niet bepaald in die kringen of probeert die doelgroep tevreden te stellen. Hij heeft een heel andere weg ingeslagen in de bokswereld en slaagt daar, aangezien de strijd tegen Fury een pay-per-view-status heeft gekregen en belangrijk genoeg wordt geacht om voor veel geld te worden gehost in Diriyah, in Saoedi-Arabië.

Paul werd tien jaar geleden beroemd toen hij Vine-video’s plaatste en daarna als acteur in de Disney Channel-show Bizaardvark. Zijn opkomst als influencer is niet zonder controverse geweest, inclusief beschuldigingen van aanranding door twee vrouwen in 2021 – hij is ook niet aangeklaagd – en zijn klaarblijkelijke gebruik van racistische beledigingen tijdens het rappen in sommige video’s in 2018. Hij werd ook beschuldigd van criminele overtreding en onwettige vergadering in 2020 na een rel in een winkelcentrum buiten Phoenix.

Boksen is zijn meest recente passie. Hij trad in 2019 toe tot de professionele gelederen en zei dat hij de sport “zo serieus mogelijk” nam. Hij zegt dat hij een team van 30 personen heeft dat zijn training ondersteunt, waarvan een groot deel wordt gedaan op de basis van de inwoner van Cleveland in Puerto Rico.

“Omdat mijn leven op het spel staat”, zei hij voorafgaand aan de Fury-strijd tegen de Britse krant The Independent, “dus ik ga het niet licht opvatten.”

Wereldkampioen boksen worden is zijn ultieme doel, al leek dat doel nog verder weg met het nieuws in januari dat Paul een deal had getekend met de Professional Fighters League. in gemengde vechtsporten.

Toegegeven, Fury neemt zijn tegenstander niet serieus als bokser.

‘Dat is hetzelfde als zeggen dat een varken zal vliegen, nietwaar?’ Fury sprak over de ambities van Paul om wereldtitelhouder te worden.

“Ik ga Jake Paul een lesje leren… Ik ga hem laten zien dat hij niet zomaar een paar handschoenen kan pakken en zeggen: ‘Ik word wereldkampioen.'”

Fury heeft ook een interessant achtergrondverhaal, en niet alleen omdat hij de halfbroer is van een van de beroemdste boksers ter wereld en komt uit een familie van ongewapende strijders.

De 23-jarige Brit maakte echt naam door in 2019 te verschijnen op Love Island, een realityshow voor dating. Het dwong hem zijn bokscarrière negen maanden on hold te zetten – hij had tot nu toe slechts twee keer gevochten – en hij is nu getrouwd met de Britse social media-influencer Molly-Mae Hague, met wie Fury als tweede eindigde op Love Island.

Fury heeft een boksrecord van 8-0, maar heeft nog nooit meer dan zes rondes in één gevecht gevochten. In die zin zet hij dit weekend ook een stap in het onbekende, zeker wat betreft de globale aantrekkingskracht van zijn tegenstander. Paul heeft 4,5 miljoen volgers op Twitter en 22 miljoen volgers op Instagram.

Het gevecht was oorspronkelijk gepland voor december 2021, maar Fury moest zich terugtrekken vanwege ziekte en blessure en vervolgens weer voor augustus 2022, alleen voor Fury om zich weer terug te trekken vanwege reisproblemen in de Verenigde Staten.

Het duurt acht ronden en Tyson Fury heeft zijn halfbroer een soort ultimatum gesteld voor het catchweight-gevecht.

“Ik verwacht dat Tommy met hem gaat praten”, zei hij tegen UK talkSPORT radio. “Als hij dat niet doet, kan hij in Saoedi-Arabië blijven.”

___

Meer AP-boksen: enLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

potatoe peeler -

personel sağlık

potatoe peeler -

personel sağlık