Het congres is van plan Taiwan snel te bewapenen om de Chinese agressie tegen te gaanDe wetgevers van Capitol Hill zullen woensdag tweeledige wetgeving onthullen om de veiligheidsrelaties met Taiwan te versterken, en een lening-leaseovereenkomst voorstellen waarmee de Verenigde Staten Taipei sneller met wapens kunnen bewapenen in afwachting van een mogelijke invasie door China.

Het tweeledige, tweekamerige wetsvoorstel, voorafgegaan door The Washington Times, zou de regering-Biden machtigen om wapens te lenen of te leasen aan Taiwan met een duidelijke boodschap aan de Chinese president Xi: durf Taiwan niet aan te vallen.

“Het lijdt geen twijfel dat de [Chinese Communist Party] is de grootste bedreiging voor de mondiale stabiliteit en de nationale veiligheid van de Verenigde Staten’, zei afgevaardigde Michelle Steel uit Californië, Republikeinse co-auteur van de maatregel. ‘Terwijl ze Taiwan blijven bedreigen en de Verenigde Staten openlijk uitdagen, belangrijker dan ooit dat we onmiddellijke en beslissende actie ondernemen om verdere agressie tegen onze bondgenoten af ​​te schrikken.”

Het voorstel volgt op de onthulling van CIA-directeur William Burns dat China twijfels had over zijn militaire capaciteiten om het zelfbesturende eiland binnen te vallen, dat functioneert als een soevereine natie ondanks dat het door Peking wordt opgeëist als Chinees grondgebied.

President Biden heeft herhaaldelijk beloofd dat de Verenigde Staten Taiwan zullen verdedigen bij een aanval, en de Verenigde Staten zijn ondanks de oplopende spanningen met China doorgegaan met het goedkeuren van wapenverkopen aan het eiland. Maar het Witte Huis was minder duidelijk over de vraag of de Verenigde Staten met laarzen op de grond zouden reageren.

Hoewel het Witte Huis zich terugtrok, zwoer dhr. At Biden, Beijing, dat elke poging om zich in Taiwan te mengen “verpletterd zou worden door de wielen van de geschiedenis”.

Na een ontmoeting met meneer Xi in november, verzekerde meneer Biden de wereld dat hij niet gelooft dat er een aanval op Taiwan op handen is. Hij herhaalde ook zijn steun voor het al lang bestaande “One China” -beleid van Washington.

Onder dit beleid erkennen de Verenigde Staten het standpunt van Peking dat Taiwan deel uitmaakt van China, ook al onderhouden de Verenigde Staten informele diplomatieke betrekkingen en substantiële defensiebanden met de eilanddemocratie en erkennen ze technisch gezien de Chinese soevereiniteit erover niet.

Chinese functionarissen hebben geklaagd dat Amerikaanse wapenleveringen aan Taiwan en contacten op hoog niveau, zoals het bezoek van House Speaker Nancy Pelosi aan het eiland vorig jaar, langdurige diplomatieke afspraken over de Amerikaanse betrekkingen met Taiwan op de helling hebben gezet.

Het tweeledige Lend-Lease-voorstel heeft tot doel de levering van Amerikaanse militaire wapens te bespoedigen om een ​​invasie af te wenden.

“Democratieën over de hele wereld worden geconfronteerd met een breed scala aan opkomende geopolitieke uitdagingen, waaronder Taiwan”, zei Rep. Jimmy Panetta uit Californië, Democratische co-sponsor van het wetsvoorstel. “Net als onze steun in Oekraïne, zou dit wetsvoorstel de Taiwanezen de middelen geven om hun grondgebied te beschermen en hun democratie te verdedigen.”

sen. Marsha Blackburn, Republikein van Tennessee, zal aanvullende wetgeving introduceren in de Senaat.

Volgens de wet moet Taiwan na 12 jaar de waarde van alle uitgeleende of geleasde wapens, of rente, aan de Verenigde Staten betalen. Het zou ook de manier van agressie tegen Taiwan omschrijven als een totale of gedeeltelijke zeeblokkade; een amfibische aanval of grondinvasie; een raketaanval; operaties tegen militaire doelen of kritieke infrastructuur; en een inbeslagname of poging tot inbeslagname van door Taiwan gecontroleerde eilanden.

In een recent interview met CBS News zegt meneer Burns. Xi zei tegen het Chinese leger dat het “in 2027 klaar moet zijn” om Taiwan binnen te vallen en dat de Verenigde Staten de dreiging van een mogelijke invasie “zeer serieus” moeten nemen.

Hij zei echter dat het communistische regime twijfels had over zijn vermogen om de controle over Taiwan over te nemen, mede dankzij de Amerikaanse en Europese steun aan Oekraïne tegen Rusland.

“Ons oordeel … is dat president Xi en zijn militaire leiders vandaag twijfelen aan hun vermogen om deze invasie tot stand te brengen”, zei Burns.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

potatoe peeler -

personel sağlık

potatoe peeler -

personel sağlık