De wet in Florida vereist dat bloggers zich bij de staat registrerenTALLAHASSEE, Florida. – Een Republikeinse parlementariër in Florida wil dat bloggers die over gekozen functionarissen schrijven zich bij de staat registreren, wat aanleiding geeft tot bezorgdheid bij Eerste Amendement-groepen die het voorstel ongrondwettelijk noemen.

Het wetsvoorstel, ingediend door Sen. Jason Brodeur van Lake Mary zou van bloggers eisen dat ze periodieke rapporten indienen bij de staat als ze worden betaald voor berichten over de gouverneur, luitenant-gouverneur, kabinetsleden of wetgevende ambtenaren van de staat.

Bloggers moeten bekendmaken wie hen heeft betaald en hoeveel, samen met andere informatie, zoals de locatie van het online bericht. Ze krijgen een boete van $ 25 per dag dat de melding te laat is, tot een maximum van $ 2.500 voor elke melding. De wetgeving zou niet van toepassing zijn op de inhoud van een “website van een krant of andere soortgelijke publicatie”.

Het voorstel, dat vorige week is ingediend, krijgt al kritiek van groepen die het eerste amendement indienen, die beweren dat het de persvrijheid schendt.

“Het enige wat ik kan zien is dat dit een poging is om de vrijheid van meningsuiting te beperken en te controleren”, zegt Bobby Block, uitvoerend directeur van de First Amendment Foundation. “Het is een poging om de critici in toom te houden en ervoor te zorgen dat mensen die over je willen praten wel twee keer nadenken voordat ze dat doen.”

Het is onduidelijk hoe ver het voorstel zal gaan in het door de GOP gecontroleerde staatshuis tijdens de volgende wetgevende zitting, die dinsdag begint. The Associated Press heeft contact opgenomen met zowel Brodeur als de Republikeinse leiders van het Huis en de Senaat voor commentaar.

In een bericht op Twitter zei Brodeur dat het wetsvoorstel tot doel heeft transparantie te brengen voor blogs die pleiten voor of lobbyen voor specifieke doelen. In de tekst van zijn wetsvoorstel staat dat het van toepassing zou zijn op elke blogger die wordt betaald om te schrijven over gekozen functionarissen in Florida.

“Wil je de waarheid weten over de zogenaamde ‘blogger’-wet?” Brodeurs bericht leest. “Het werpt een licht op het huidige pay-to-play-systeem en maakt het voor kiezers duidelijk wie hun gekozen functionarissen beïnvloedt, NET ZOALS hoe we lobbyisten behandelen. Dit is een verkiezingskwestie, geen kwestie van vrijheid van meningsuiting.

Brodeur sponsort ook een apart wetsvoorstel dat het gemakkelijker zou maken om de media aan te klagen wegens smaad, een voorstel van de gouverneur. Ron DeSantis, een Republikein.

DeSantis heeft kritiek op de media tot een belangrijk onderdeel van zijn nationale profiel gemaakt terwijl hij zich voorbereidt op de verwachte presidentsverkiezingen in 2024, waarbij hij een tactiek toepast die populair is bij Republikeinen die de media beschouwen als bevooroordeeld tegen conservatieven.

Een woordvoerder van de gouverneur zei dat zijn kantoor niet op de hoogte was van de registratiewetgeving voor bloggers totdat deze werd ingediend. Hij zei dat de gouverneur het wetsvoorstel in zijn definitieve vorm zal overwegen als en wanneer het door de wetgevende macht komt.

De American Civil Liberties Union of Florida noemde het voorstel “in wezen on-Amerikaans”.

“Dit is een flagrante schending van het Eerste Amendement omdat het bloggers sterk ontmoedigt zich uit te spreken over politiek – een van de meest kritische vormen van meningsuiting voor het behoud van een democratie”, aldus de groep in een persbericht.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

potatoe peeler -

personel sağlık

potatoe peeler -

personel sağlık